1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kahta METEM ilçeye döndü

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Hayat Boyu Öğrenme ve Leonardo da Vinci Programı Hareketlilik Projeleri kapsamında Çek Cumhuriyeti'ne giden Kahta Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) öğretmen ve öğrencileri ilçeye döndü.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın finanse ettiği, öğrenciler İçin 'Ahşap Oyuncak Tasarım ve Üretim' konulu proje Kahta METEM Ahşap Teknolojisi Alan Bölüm şefi Cüneyt Koçyiğit tarafından yürütülüyor. Proje kapsamında ÇEK Cumhuriyetine giden METEM öğretmenlerinden Cüneyt Koçyiğit ile 7 öğrenci 2 haftalık çalışmaları sonunda ilçeye döndüler.

Mesleki ve Teknik bilgilerin bu gibi projelerle gelişeceğini söyleyen Proje sorumlusu Cüneyt Koçyiğit, ülkeler arası işbirliğinin kullanılarak mesleki eğitim sistemleri ile uygulamalarında kalitenin geliştirilmesini, yeniliklerin teşvik edilmesini ve amaçlandığı Leonardo da Vinci programı AB'ye üye ve aday ülkelerin mesleki eğitime yönelik politikalarını desteklemek ve geliştirmek için yürütülen bir program olduğunu kaydetti.

Koçyiğit, "Ahşap oyuncak üretimi ülkemizde oldukça kısıtlı ve azdır. Yapılan araştırmalar bu sektörde ülkemiz henüz işin başında olduğunu yerli imalatın, pazarın ancak yüzde onluk dilimini karşıladığını büyük bir kısmının ithal edilmekte olduğunu göstermektedir. Ülkemizde oyun çağındaki çocuk nüfusu göz önüne alındığında gerek bölgemiz gerekse ülkemiz açısından istihdam alanı yüksek bir meslek alanı olduğu aşikardır. Ahşap oyuncak tasarım ve üretiminde gerekli olan kalifiye eleman yetiştirmek, sektördeki yerli üretimi daha yukarılara taşımak projemizin temel amaçlarındandır. Öğrencilerimizin almış oldukları mesleki eğitim sonunda iş bulma olanakları artacaktır. Bu proje ile öğrenciler mesleki eğitim sisteminin gelişmesindeki rollerini geliştirme yönünde olumlu adımlar atmışlardır. Ayrıca kendi meslek alanları ile ilgili olarak becerilerini geliştirmişlerdir. 'Kahta Metem' olarak bundan sonrada yeni projelerle öğrencilerimize faydalı olmaya çalışacağız" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 13:01:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?