1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kahta Müftülüğü'nden konferans

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Kahta Müftülüğü tarafından Kerbela ve Aşure etkinlikleri çerçevesinde verilen "Muharrem Ayı ve Ehli Beyt Sevgisi" konulu konferans büyük beğeni topladı.

Kahta Kültür Merkezi’nde Kırşehir Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından verilen konferansa Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Jandarma Komutanı Üsteğmen Uğur Yıldırım, Müftü Recai Güzel, Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Karadoğan, Alevi Dedesi Ali Büyükşahin, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Kahta İlçe Müftüsü Recai Güzel, Ehl-i Beyt sevgisinin Kur'an-ı Kerim'in emri olduğunu dile getirdi. Kahta Kaymakamı Coşkun Açık ise, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Kırşehir Müftüsü Nimetullah Arvas, Ehl-i Beyt sevgisine dikkat çekerek, "Ehl-i Beyt, Peygamberimizin mübarek hane-i saadetlerinde yetişmiş, O'nun edebiyle edeplenmiş, örnek ve model şahsiyetlerdir. Hz. Ali, Hz. Fatıma, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin efendilerimiz, işte bu nesli paki saadetin baş temsilcileridir. Ehl-i Beyt büyük bir deryadır. Anlatılmakla, yaşamakla, saatlere, günlere sığmaz. Ehl-i Beyt sevgisi Yüce Rabbimizin sevgisidir. Kur'an sevgisidir. Hz. Resullallah'ın sevgisidir. Birliğimizdir, kültürümüzdür, yaşamımızdır, varlığımızdır ve İslam'ın Türk halk motifleridir. İslam birliğinin ancak ve ancak Ehl-i Beyt sevgisi ile ve Ehl-i Beyt'in çizdiği yolda, insanlar kucaklaşarak sağlayabilir" dedi.

Programın sonunda katılımcılara kitap ve aşure dağıtıldı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 18:05:50
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 23:50:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?