1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kahta OSB yatırımcı bekliyor

KAHTA OSB YATIRIMCI BEKLİYOR

Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mehmet Sait Uluçay, Kahta organize sanayi bölgesinin verilen yoğun emek ve başarılı çalışmalar sonucunda yatırımcılarını kabul etmeye başladığını söyledi.

Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mehmet Sait Uluçay, resmi müracaatların bir takım alt yapı eksiklikleriyle birlikte başladığını belirterek, "Bugün itibariyle; 1 ağaç sanayi, 4 tekstil hazır giyim ve 1 gıda sektörü olmak üzere 6 arsanın yatırımcılarına tahsis işlemleri yapıldı. Bu işletmeler üretime geçtiği takdir de 350 kişinin istihdamı sağlanmış olacaktır" dedi.

Alt yapı çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Uluçay, "Yeni faaliyetlere başlayan her organize sanayi bölgesinde de elbette bir takım sıkıntıların olacaktır. Tüm alt yapı hizmetleri tamamlanıncaya kadar bir takım hizmetlerin yatırımcıların kendi imkanlarıyla görülecektir. Arsa tahsisleri yapılırken eksikliklerimizin asgari olarak giderilmesi için gereken süre dikkate alınarak yatırımcılara makul bir sürenin verildiği tahsis tarihinden itibaren altı ay içinde inşaata başlama ve bir yıl içinde üretime geçme şartı ile tahsisler yapılmaktadır" diye konuştu.

Organize sanayi bölgesinin Adıyaman'a ve ülkeye hayırlar getirmesini dileyen Uluçay, müracaat edecek firmalardan noter tasdikli bir taahhütnamenin alındığını hatırlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 15:34:05
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 10:10:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?