1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kahta OSB'ye kamulaştırma ödeneği

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde kurulan Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kamulaştırma ödeneği geldi. Ödeneğin aktarıldığını AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın açıkladı.

Kamulaştırma ödeneği ve bedeliyle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Adıyaman Milletvekili Av. Ahmet Aydın, "Kahta'da yatırım yapmak isteyen yatırımcıların arsa ihtiyacının karşılanması ve mevcut talep potansiyelinin de değerlendirilmesi ile birlikte, girişimlerimiz neticesinde Kahta ilçemizde Organize Sanayi Bölgesi kuruldu. Bununla birlikte sadece Kahta Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım yapmak isteyen yatırımcılar kamulaştırma çalışmalarını beklemekte olup, bunun için ödenek aktarımı gerekmekteydi.

Adıyaman-Kahta Organize Sanayi Bölgesi 1.Etap kamulaştırma bedellerinin ödenmesi için gerekli olan 2 milyon 602 bin 726 TL talebimiz ile ilgili olarak Genel Müdürlük ve Bakanlık nezdinde yaptığımız ısrarlı çalışmalar sonucunda, istenen ödenek sağlanmıştır. Böylece, Adıyamanlı sanayicilerimizin yatırım yapmak için beklemiş oldukları arsa talepleri ve kullanılacak olan parseller, kamulaştırma ödeneğinin çıkarılmasıyla beraber karşılanmış bulunmaktadır. Adıyaman-Kâhta Organize Sanayi Bölgemiz 1. etap içerisinde kalan alan ile yapılacak yollarda yer alan gayrı menkullerin kamulaştırma çalışmaları başlatılmış olup, fiyat takdiri, uzlaşma tutanakları, hazırlanan gayrı menkuller ile ilgili icmal listeleri ve belgeleri de hali hazırda mevcuttur.

Gerekli ödemelerin yapılabilmesi için uzlaşma icmal listede belirtilen 2 milyon 602 bin 726 TL'nin hesaplara aktarımı, ödeneğin sağlanmasıyla beraber mümkün olmuştur. Daha kalkınmış, müreffeh ve istihdam kaynakları elverişli bir Adıyaman için hükümetimiz ve kurumlarımızla el ele yaptığımız çalışmalarımız olanca hızıyla devam edecektir" diye konuştu.
Aydın, Kahta OSB'ye gerçekleştirilen aktarımın hayırlı olmasını dilerken, emeği geçenlere teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 17:09:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?