1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kahta'da 3 kız çocuğu boğuldu

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde serinlemek için çaya giren iki öğrenciyle, havuza giren engelli çocuk boğularak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Kahta ilçesine bağlı Koçtepe Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri yıl sonu olması sebebiyle piknik yapmak için köyden 3 kilometre uzaklıkta bulunan Askeran mevkiine geldi. Burada piknik yapan öğrenciler, serinlemek için bölgenin alt kısmından geçen Kahta Çayı'na girdi. Öğrencilerden 7. sınıf öğrencisi Ebru Çoban (13) ile 6. sınıf öğrencisi Fatma Bozan bir süre sonra suda kayboldu. Kaybolan arkadaşlarını arayan öğrenciler, yaklaşık bir saat süren aramanın ardından arkadaşlarını buldu.

Olay yerine çağrılan ambulanslarla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırılan her iki öğrenci, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kahta ilçe merkezinde yaşanan diğer olayda ise, evlerinin önündeki havuza giren 8 yaşındaki engelli Yeşim Çulha, bir süre sonra suda çırpınmaya başladı. Arkadaşları tarafından havuzdan çıkarılan Çulha'nın kaldırıldığı Kahta Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybettiği tespit edildi.

Hayatını kaybedenlerin yakınları hastane önünde sinir krizleri geçirirken, hastanedeki yoğunluk sebebiyle polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Her iki olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 18:17:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?