1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kahta'da 9 bin zeytin fidanı dağıtıldı

Kahta ilçesinde İl Özel İdaresi katkılarıyla alınan 9 bin adet zeytin fidanı çiftçilere dağıtıldı.

Kahta İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen zeytin fidanı dağıtım törenine Kahta Kaymakamı Sertel Otcu, Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, İlçe Tarım Müdürü Cevdet Pilar, Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı, Muhtarlar Derneği Başkanı Sait Çetinkaya, köy muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Kaymakam Sertel Otcu, zeytinin tütüncülükten sonra ilçenin ana gelir gruplarından birini oluşturması için önemli gelişmeler yaşandığını dile getirerek, tütüne alternatif olarak seçilen zeytinciğin önemli olduğuna vurgu yaptı. Kaymakam Otcu, "İlçede zeytincilik gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Dağıtımı yapılan zeytin fidanlarının yüzde 70'i İl Özel İdare bütçesinden, yüzde 30'u çiftçi katkı payından karşılandı. 200 çiftçimize 9 bin fidan dağıtımı yapılacak. Kahta ilçesinde zeytin dikimi yapılabilecek 6 bin dekarlık alanımız var" dedi.

İlçe Tarım Müdürü Cevdet Pilar da, Kahta'da zeytin ağacı sayısının 162 bine ulaştığını belirterek, "Zeytinlerimizin neredeyse tamamı sulama imkanı olmayan kıraç, taşlık, kayalık, meyilli ve düz arazilere dikildi. İlçede daha çok Nizip yağlık, Gemlik ve Ayvalık çeşidi zeytin üretimi ağırlıkta. Son yıllarda yapılan desteklemelerle ürün çeşitliliği artmaya başladı. Sulanan arazilerde dağıtımı yapılan Gemlik çeşidi yağlık ve sofralık zeytin yetiştiriciliği giderek artmakta" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 18:28:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferman yıldırım IP: 85.98.65.xxx Tarih : 29.03.2008 21:24:36

sayın cevdet bey bahce fıdan konusunda yaptıgın calişmalar için teşekkur ettık.zeytın nar fıdanlarının yanında cevız fıdanı da getırsenız çok memnun oluruz.iyı çalışmalar.