1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kahta'da bohçacı hırsızlar yakalandı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde çeyiz eşyası satmak için girdikleri evden 50 bin TL değerinde altın çalan bohçacılar Elazığ'da yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Mardin'den gelen bohçacılar, çeyiz eşyaları satmak için geldikleri Kahta ilçesine bağlı Büyükbey köyünde hırsızlık yaptı. Safiye Çakır'a ait evde satış yapmaya başlayan bohçacılardan birisi ev sahibi Safiye Çakır'ı oyalarken diğeri yatak odasında bulunan 50 bin TL değerindeki ziynet eşyasını el çabukluğuyla çaldı.

Hiçbir şey olmamış gibi evden ayrılan Ayhan G. ve Hediye B., Tacettin B. ve Kazım G.'nin bulunduğu 63 HS 032 plakalı otomobille binerek köyden uzaklaştı. Bir süre sonra altınlarının çalındığını fark eden Safiye Çakır, olayı jandarmaya bildirdi.

Jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonrasında otomobilin Adıyaman'dan sonra Şanlıurfa, Mardin ve Elağız iline giriş yaptığı belirlendi. Jandarma Elazığ'ın Kovancılar ilçe kırsalında altınlarla birlikte şahısları yakaladı. Çaldıkları altınlarla birlikte Kahta'ya getirilen şahıslar sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 20:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?