1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kahta'da engelliler paneli düzenlendi

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, 'Engellilerin Sosyal ve Ekonomik Hakları Eğitimleri' konulu panel düzenlendi.

Kahta Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Jandarma Komutanı Üsteğmen Uğur Yıldırım, Emniyet Müdürü Yusuf Saygılı, Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Karadoğan, Engelliler Derneği Başkanı Serkan Aslan ve çok sayıda öğretmen öğrenci ve engelli aileleri katıldı. Panelde konuşan Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Mahmut Yıldırım, Psikolog İbrahim Halil Buldağ ve İnsan Hakları Kurulu üyesi Av. Reyhan Bozan panele panelist olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasında Kaymakam Coşkun Açık, toplum olarak engelli vatandaşların sıkıntılarını asgari düzeye indirebilmek için herkese önemli görevler düştüğünü kaydetti. Açık, "Böyle bir ortamda, toplumu öylesine insani değerlerle donatmalıyız ki insanlar engellilerin gören gözü, işiten kulağı olabilsin. İşte o zaman toplum, sosyal ve ekonomik anlamda yeterli anlayışı benimsemiş olabilsin" dedi.

Panelistler, engellilere yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğu ve her insanın özürlü adayı olduğuna vurgu yaptılar. Konuşmaların ardından devam eden panel, müzik dinletisi ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 16:43:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?