1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kahta'da Filistin'e destek konferansı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Memur-Sen öncülüğünde Filistin konulu konferans düzenlendi. Konferansta Memur-Sen tarafından başlatılan yardım kampanyalarında yaklaşık 150 bin TL yardım toplandığı bildirildi. 

Kahta Tekstil'in çok amaçlı salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu katıldı. Konferansı Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Mazlum Der Kahta Temsilcisi İsmail Çelik, Memur-Sen İl Başkanı Gaffari İzci, Memur- Sen Kahta Temsilcisi Mehmet Dağ, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi. 

Savaşa karşı gösterilen tepkilerle Türkiye'nin bu vesile ile yeniden dirildiğini belirten Mazlum-Der Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, "İsrail'in insanlık sınırlarını aşan ve hiçbir anlayışa sığmayan bu katliama herkesin tepki göstermesinin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Ömer Faruk Gergerlioğlu, "TBMM ve hükümetin, İsrail'in Gazze de işlediği insanlık suçu karşısında eli kolu bağlı beklememesi gerektiğini belirterek, "Hiçbir şey yapamıyorlarsa, halkın duygularına ortak ve tercüman olarak bu insanlık dışı saldırılara karşı yurtta ulusal yas ilan etmeli ve İsrail'le tüm ilişkileri askıya almalıdır" dedi. 

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin saldırılar karşısında duyarsız kalmasının da artık kabul edilemez olduğuna işaret eden Gergerlioğlu, BM ve AB'yi savundukları değer ve ilkelerin yanında yer almaya, barışı sağlamak için aktif tutum takınmaya davet ederek, şunları kaydetti:
"Bu arada Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, İsrail ile yapılan tüm askeri anlaşmaları iptal etmesi konusunda uyarıyoruz. İsrail ile yapılan anlaşmalar, çocuk katliamından akacak kanın ellerine bulaşmasına neden olacaktır. Türkiye-Filistin Dostluk Grubu'nu ise daha etkin bir tavır almaya çağırıyoruz. Meclis ve hükümet, bu insanlık suçu karşısında eli kolu bağlı beklememeli, hiçbir şey yapamıyorlarsa, halkın duygularına ortak ve tercüman olarak ulusal yas ilan etmeli ve İsrail'le tüm ilişkileri askıya almalıdır." 

Yoğun bir katılımın sağlandığı konferansta konuşmalar içerisinde tekbirler getirerek İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırlar lanetlendi.
Öte yandan Memur Sen tarafından Filistin'e yardım amacıyla başlatılan kampanyalarda toplanan 150 bin TL İHH ve Kimse Yokmu derneği temsilcilerine teslim edildi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 15:27:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?