1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kahta'da gizemli ev yangınları

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bilinmeyen nedenlerden dolayı aynı evde defalarca yangın çıkması, ev sahiplerini ve komşularını korkutuyor.

Kahta ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde bulunan tek katlı evde sık sık yangın çıkması ev sahibi Aziz Yıldırım ve komşularının tedirgin olmasına neden oluyor. Yaklaşık bir aydan beri birkaç defa aynı evde yangın çıkması nedeniyle, ev sahipleri evi terk etti.

Yangınlar nedeniyle eşyalarının büyük bir kısmı yanması üzerine bu yangınların elektrik kontağından çıktığı tahmin edildi. Bunun üzerine elektrik akımları tamamen kesildi. Yangın elektrik akımlarının kesilmesinin ardından da devam edince ev sahiplerinin korkuları arttı. Yangın evin içinde bulunan eşyalardan çıkıyor. Korkularından evi boşaltan ve sağlam kalan eşyalarını dışarı çıkartan ev sahibi Aziz Yıldırım, evin içinde yaşamaktan korktuklarını ifade etti.

Aziz Yıldırım, yangınların devam etmesine anlam veremediklerini belirterek, "Eşyalarımın çoğu çıkan yangınlar nedeniyle kullanılmaz hale geldi. Bundan yaklaşık bir ay önce evimizin değişik yerlerinden ateş kıvılcımları çıkmaya başladı.

Öncelikle bunun evdeki elektrik tesisatından kaynaklandığını düşündük ve evin bütün tesisatını değiştirdik. Buna rağmen evde hala ateş kıvılcımları çıkmaya başladı. Evdeki halılarımız ve çullarımız yanmaya başladı. Korkumuzdan ne yapacağımızı bilemiyoruz. Evdeki birçok malzemeyi komşularımıza taşıdık. Eve girmeye korkuyoruz. Durumu elektrik kurumuna bildirdik, onlar da geldi elektriğimizi kesti. Buna rağmen evde yangın çıkıyor. Yere bir bez bırakıyoruz. Döndüğümüzde bezin yandığını görüyoruz. Çok korkuyoruz. Evimizi cinler veya hayaletler basmış olabilir. Biz bir şey görmüyoruz; Allah'ın takdiridir. Birileri bize bu konuda yardım etsin" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 10:53:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?