1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kahta'da Halk Bankası açıldı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde şubesini kapatan Halk Bankası, ilçede yeniden hizmet vermeye başladı.
Gelişmiş alt yapısı ve üstün teknolojik donanımıyla açtığı şubelerine bir yenisini daha ekleyerek Halk Bankası 7 yıllık aradan sonra yeniden Kahta ilçesinde açtığı şube ile hizmet vermeye başladı.

Mustafa Kemal Caddesi üzerindeki şube açılışına Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Garnizon Komutanı Yarbay Ahmet Atay, Emniyet Müdürü Bülent Erkan, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Halil Çelik, Şube Operasyonlar Daire Başkanı İsmet Gergerli, Halk Bankası Bölge Koordinatörü Levent Torosdağ, Kahta Şube Müdürü Latif Karaateş, Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda esnaf ile vatandaşlar katıldı.

Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Halil Çelik, Halk Bankası'nın 2001 yılında yeniden yapılandıktan sonra gerçekten bir evrim geçirdiğini, şu anda ticari bankacılığın bütün ürünlerini sunan bir banka haline geldiğini söyledi. Çelik, "Bankanın 2001 yılında 500 milyon TL olan kredisi varken, şimdi 30 milyara yaklaştı. Halk Bankası'nın kültüründe büyük ticari işletmeleri, sanayi işletmeleri ne kredi yoktu onlara oldu. Türkiye'de ilk 500 firmanın 350'sinde Halk Bankası'nın kredisi var" dedi.

Kahta Kaymakamı Coşkun Açık ise Kahta'nın böyle bir potansiyele sahip olmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, banka şubesinin ilçeye hayırlı olmasını diledi.
Belediye Başkanı Yusuf Turanlı da, "Halk Bankası kurulduğu yıldan bu yana esnaf ve sanatkarlarımıza, tüm yatırımcı ve sanayicimize, şu anda özellikle KOBİ'ye ihtiyaç duyan herkese mali finansörlük yapan, düşük faizli kredi imkanlarını sağlayan güçlü bir devlet bankası haline gelmiştir. İşte bankacılık adına konulan bu hizmet ülkemiz ve ilçemiz adına önemli bir kazançtır. Özelikle yapımı devam eden Kahta Küçük Sanayi sitesi ile Kahta OSB'nin finans yönünden Halk Bankası ile ikili ilişkiler içine girecektir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 11:42:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?