2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Kahta'da halk günlerine ilgi

Kahta İlçesinde Kaymakam Coşkun Açık'ın başlattığı 'Halk Günleri' toplantıları büyük ilgi görüyor.

Kahta Kaymakamı Coşkun Açık tarafından, halkın sorunlarını dinlemek ve en kısa sürede çözüm üretmek amacıyla düzenlenen halk günlerine vatandaşlar yoğun ilgi göstermeye başladı. Toplantıya katılan vatandaşların çoğunluğu yeşil kart ve özürlü maaşı talebinde bulunurken, ilaç isteyen hasta vatandaşlar ile çalışabilecek durumda olanlar iş isteğinde bulunuyor. Halk günlerine günlük 20-30 kişi istekte bulunmak için geliyor.

Haftalık yaklaşık 120 kişi kaymakamlık makamında sorunlarına çözüm ararken, vatandaşlarla yapılan görüşmelere ilişkin talep ve şikayetler için görüşme kaydı formu tanzim ediliyor. Görüşülen konular üzerinde elde edilen veriler kayıt altına alınarak görüşülen sorun ve sıkıntılar aynı gün ilgili kurumlara iletilerek vatandaşa en geç üç hafta içinde geri bildirim sağlanıyor.

Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, halk günlerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını dile getirerek, "Devletimizin kapısı herkese açıktır. Burada dile getirilen sorunların bazılarını anında çözme şansımız oluyor. Genelde sağlık sorunları ve ekonomik sıkıntılar dile getiriliyor. Burada dile getirilen sorunlardan anında çözemediklerimizi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı gündemine taşıyoruz. Bu konuda vakıf mütevelli heyetinde çalışan arkadaşlarımız da çok hassas. Halk günü toplantılarını bize ulaşmada zorluk çeken vatandaşlarımız olabileceğini düşünerek başlattık. Bu nedenle vatandaşlarımızın bilmediğimiz sıkıntılarını da öğrenmiş oluyoruz. Elbirliği ile sorunlara çözüm üretmeye gayret gösteriyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 18:55:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?