1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kahta'da kaçak turizmciler aranıyor

Kahta ilçesinde faaliyet gösteren Nemrut Dağı Ekoturizm Derneği Başkanı ve Türkiye Otelciler Birliği GAP Bölge Temsilcisi Baran Özbek, Kahta ilçesinde turizmci kimliğini kullanarak, turizmi baltalayan ve haksız kazanç sağlayanların olduğunu ileri sürdü.

Ekoturizm Derneği Başkanı Baran Özbek, Kahta'da yılardır, turizmci kimliği ile faaliyet gösteren bir çok işverenin ve çalışanın kaçak çalıştığını bununla yetinmeyen işletmecilerin bir yandan turizmi baltaladıklarını diğer yandan ise faaliyetlerine devam ettiklerini ve haksız kazanç sağladıklarını iddia etti. Turistik otel ve işletmelerin bir çoğunun yeterli belgelerinin dahi olmadığını belirten Ekoturizm Derneği Başkanı Baran Özbek, yetkililerin bu tür konulara daha duyarlı olmalarını istedi.

Kahta'da faaliyet gösteren işletmelerin çoğunlukta turizm işletme belgelerinin olmadığını kaydeden Baran Özbek, "Bu ve buna benzer işletmelerin İnşaat ruhsatı, yapı kullanma belgesi, sağlık raporu, polis müsaadesi, içki satış yetki belgesi ve en önemlisi Kültür ve Turizm Bakanlığı işletme izin belgesi gibi belgeleri bulunmamaktadır. İmar yasasına aykırı fazladan kaçak bina yapmış ve yetkililerin gözü önünde bu tür faaliyetlerini sürdüren işletmelerin yetkililer tarafından gerekli incelemelerinin yapılması gerekmektedir. Kahta gibi turistik bir ilçede faaliyet gösteren işyerlerinin özellikle turistik işletmelerinin yetkililer tarafından incelemeye tabi tutulması gerekmektedir. Bir çok işletmeler kaçak ve sigortasız işçi çalıştırmakta, vergi kaçırmakta ve resmi prosedürlere uymamaktadır. Bu haksız rekabet ve haksız kazanç sağlayanlara göz açtırmamak gereklidir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 18:34:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?