1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kahta'da kitap fuarı açıldı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Kaymakamlık tarafından, 'Benim Kitap Kumbaram' adlı kitap fuarı açıldı.

Vali Halil Işık Parkında düzenlenen kitap fuarında ilçe genelinde ilköğretim okullarındaki öğrencilere dağıtılan 3 bin kumbarada biriken öğrencilerin okul harçlıklarıyla fuarda sergilenen kitaplar beğeniye sunuldu.

Kitap fuarına Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Emniyet Müdürü Bülent Erkan, Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Karadoğan, Halk Eğitim Müdürü Abdullah Akgül, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 'Türkiye Okuyor' kampanyası kapsamında gerçekleştirilen programda konuşan Kaymakam Coşkun Açık, Projenin çocuklara kitap okumayı sevdirmek, okumanın önemini kavratmak ve biriktirdikleri harçlıklarıyla tasarrufa teşvik etmeyi aşılamak olduğunu söyledi.

Kaymakam Açık, kitap okuma alışkanlığının küçük yaştan itibaren model olunması ve sonrasında devamlı ve düzenli olarak kitap okuma alışkanlığını kazandırmanın planlandığı projede özellikle anne-babalar olmak üzere öğretmenler ve kültürel faaliyetlerin önemli etkisi olduğuna dikkat çekti.
Açık, "Başlattığımız 'Benim Kitap Kumbaram' projesi ile kitap okuma alışkanlığının ne kadar önemli olduğu mesajı her yaş ve gruba duyurmak istiyoruz. Bu konuda ebeveynleri duyarlı olmaya çağırıyoruz. Kahta için önemli bir eğitim ve kültür hizmeti sunmuş bulunmaktayız" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 18:00:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?