2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Kahta'da su tüketimi gittikçe artıyor

Kahta İlçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, yaz aylarıyla ile birlikte su tüketiminde önemli ölçüde artış olduğunu, vatandaşların israf etmeden su ihtiyaçlarının gidermelerini istedi.

Kentin su şebekesinde yaptıkları yenileme ve aktarma çalışmaları sayesinde ilçede su kesintileri ve su sorunu yaşanmadığını söyleyen Toprak, su sorunu yaşanmaması için gerekli önlemleri aldıklarını açıkladı.

Suyun israf edilmemesini isteyen Başkan Abdurrahman Toprak, "Geçen yıl yaz aylarında ülke genelinde özellikle büyük şehirlerde yaşanan su sıkıntısı yaşamı olumsuz yönde etkilemişti. Kahta ilçesinde daha önceden almış olduğumuz tedbirler nedeniyle 2007 yılı içinde herhangi bir su kesintisine gidilmedi. Vatandaşlarımız suyu diledikleri gibi değil, israf etmeden tüketsinler. Halkımızı su tasarrufu yönünde bilgilendirmeye çalışacağız, bu bilgilendirmede suyun önemli bir ihtiyaç olduğunu ayrıca israftan kaçınılması gerektiğini herkesin vatandaşlık görevini yerine getirirken suyu da tasarrufla kullanılması gerektiğini bilinmesini isteriz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 12:46:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?