1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kahta'da tatilcilere uyarı

Kahta İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Saygılı, Ramazan Bayramı tatili öncesi sürücülere kurallara uymaları konusunda uyarıda bulundu.

Kahta İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Saygılı, dikkatsiz davranmak, uykusuz araç kullanmak ve hatalı sollamanın kazaya davetiye çıkardığını belirterek, güvenli bir seyahat için araç bakımının büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Hiçbir trafik kuralının gereksiz olmadığının altını çizen Saygılı, "Yola çıkmadan önce otomobilinizi mutlaka kontrolden geçirin. Özellikle lastiklerin aşınmış olup olmadığını inceleyin. Işık sistemi; farlar, sinyal ve stop lambalarının çalışır olmasına dikkat edin. Tatilin yağışlı bir döneme rastlaması sebebiyle sileceklerin ve arka rezistansların sorunsuz çalışmasını sağlayın. Kazalarda aşırı hız önemli bir faktördür. Buna rağmen bazı sürücüler hız limitlerine uymamaktadır. Bu duruma hatalı sollama ve dikkatsizlik de eklenince kazalar kaçınılmaz olmaktadır" diye konuştu.

Şoförlerin yola çıkmadan önce uykularını iyi almış ve dinlenmiş olmaları gerektiğini ifade eden Saygılı, yolculuk esnasında da her iki saatte bir mutlaka araçtan inilmesi gerekiyor. Aksi takdirde kaslarda uyuşma olacak ve refleksler zayıflayacaktır. Kurallara uyulması halinde kaza ve ölüm olayları ciddi miktarda azalacaktır" şeklinde konuştu.

Trafik kazalarının bayram tatilinin birinci ve ikinci günü ile son dönüş günü en üst düzeye çıktığını hatırlatan Yusuf Saygılı, sürücülerin bu günlerde daha dikkatli olması gerektiğine işaret etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 17:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?