1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kahta'da TDP başarısı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Toplum Destekli Polislik (TDP) biriminin başarılı çalışmaları sayesinde, suç oranlarında ciddi oranda düşüş olduğu belirtildi.

Polis vatandaş ilişkilerini geliştirmek amacı ile kurulan toplum destekli polis ekipleri, vatandaşın şikayetini yüz yüze dinleyerek çözüm yollarını araştırırken, yaklaşık bir yıldır görev yapan polisler vatandaşlarla işbirliği yaparak mahalle ve sokaklarda suç oranlarının düşürülmesinde büyük fayda sağladı.

Kahta Emniyet Müdürlüğü TDP Birimi, ikişer kişilik ekipler halinde çalışarak ve mahalle mahalle gezerek vatandaşların sorunlarını dinliyor. Polis memurları, sorumlu oldukları bölgelerde vatandaşın her türlü şikayetinin üzerine titizlikle giderken, vatandaşlar toplum destekli polislere kısa sürede alışarak, polislerle işbirliği yapmaya başladılar. Mahallelerinde yaşadıkları sorunları görevli polislere ihbar eden mahalle halkı, sorunların kısa sürede halledilmesinden oldukça memnun olurken, suça meyilli kişilerin de toplum destekli polislerin mahallede sıkı bir uygulama yapması sayesinde suç işlemesi önlendi. Yapılan bu çalışmalar sonucunda Kahta'da son bir yıl içerisinde suç oranlarında ciddi düşüş sağlandığı gözlendi.

İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Saygılı, Kahta'da projenin hayata geçirilmesiyle polisin halkın sorunlarıyla daha yakından ilgilenerek vatandaşların yaşadığı sıkıntılara çözüm yolları aradığını ve asayiş olaylarını meydana gelmeden önleme yöntemine gidildiğini kaydetti.

Saygılı, "Vatandaş polis ilişkisinin daha iyi bir zemine oturturdu. Sıkıntıların ve sorunların yüz yüze görüşülerek çözülmesi nedeniyle suç oranlarında özellikle hırsızlık olaylarında çok büyük bir düşüş yaşandı. Bununla birlikte bilgi alışverişi ve vatandaşın güvenlik ihtiyaçlarının doğru ve yerinde tespit edilmesiyle bu başarı geldi. Toplum Destekli Polislik anlayışının ilçe geneline yayılması ile birlikte polisin halkla kucaklaşmasını sağladı. Mahalle sakinleri ile yaptığımız toplantılarda polis vatandaş arasında yaşanan kopukluğu göz önüne aldık ve vatandaşlarla işbirliği yaptık. Vatandaşın derdi ile yakından ilgilendik ve vatandaşlarla daha sık bir araya gelerek sorunlara birlikte çözüm bulmanın yollarını aradık. Vatandaşlarımız şu anda bize çok iyi destek veriyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 19:49:48
Güncelleme :3 Ocak 2009 Cumartesi 20:00:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?