1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kahta'da toplu konut atağı

 

Kahta ilçesinde yaptırılan 192 konutun kısa sürüde satılması nedeniyle özel girişimciler tarafından yaptırılan toplu konutlara rağbet arttı.

Özel girişimciler Kahta ilçesinde toplu konut yapımına devam ediyor. Artan daire kiralarından sıkılan vatandaşlar taksitle ev sahibi olmak için özel konutları tercih ediyor. Kahta ilçe merkezinde özel girişimciler tarafından yaptırılan armina evlerine üye kayıtları başladı.

Çeşitli seçenekler sunan Armina yapı ortaklığı girişimcileri müşterilerinin zevk ve isteklerine göre konut tasarımı sunuyor. Ev sahibi olabilmeleri için 42 dairelik toplu konuta talepleri kabul eden özel girişimciler TOKİ' den konut edinemeyen vatandaşları ev sahibi yapacak. Kahta ilçe girişine yeni yapılacak olan 42 konutun 4 bin 300 metrekarelik alana inşa edileceği açıklandı. 200 metrekarelik dairelerden oluşan Armina evlerinde çocuk parkı, otopark ile çok amaçlı toplantı salonlarının bulunduğu belirtildi. Üye kayıtlarının başlatıldığı konutlara vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

Özel girişimcilerin yapmış olduğu konutların son derece sağlam ve depreme dayanıklı olduğunu söyleyen İnşaat Teknikeri Mesut Delikanlı, kentsel proje modelinde İlçe merkezinde yeni yapılan bir çok doğa manzaralı dairelerden birine veya birkaçına sahip olmak isteyenlerin bütçelerini sarsmayacak şekildeki seçeneklerle bu tür konutları yapan girişimcilerin çeşitli imkanlar sunduğunu kaydederek, "Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için yeni yapılan konutlar kaçınılmaz bir fırsattır. Ayrıca konutlar son derece sağlam işçilik harcamasıyla çok modern ve yaşanılabilir daireler konforlu ve her türlü ihtiyaca cevap verebilecek nitelikte yapılmaktadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 19:31:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?