1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kahta'da yaşlı bir kadının dramı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde harabe bir evde tek başına yaşayan 81 yaşındaki İmmihan Kodak, kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

''Açlıktan ölebilirim'' diye feryat eden yaşlı kadın, evde elektrik olmadığı için mumla geziyor.

Kahta'nın Menderes Mahallesi'nde bir evde ikamet eden İmmihan Kodak, tek odalı evde yaşam mücadelesi veriyor. Yaşlılık maaşı dışında herhangi bir geliri olmayan İmmihan Kodak, aç yattığı günleri olduğunu söyledi. Komşularının yardımları ile günü geçiren Kodak, tek isteğinin başını sokabileceği sıcak bir eve kavuşmak olduğunu söyledi.
Hayatta kalma mücadelesi verdiğini dile getiren İmmihan Kodak, tek çocuğunun bulunduğunu ve çocuğunun durumunun kendisinden daha kötü olduğunu kaydederek, "Tek çocuğum var, o da İstanbul'da yaşıyor. Oğlumun da 7 çocuğu var. Bu nedenle onun da durumu benden daha kötü. Bana birkaç ayda bir sadece 50 TL maddi yardımda bulunuyor. Oğlumun merhametine kalmışım. Komşularımın kullanmadıkları elektriksiz, tuvaletsiz ve rutubetli boş bir odada kalıyorum. Ölmek üzereyim. Altı aydır rezil durumdayım, dizlerim
tutmuyor ve hastane köşelerinde sefil oluyorum. Kışın ortasında ne odun ne kömür ne de bir parça ekmek bulamıyorum. Yaşım geçmiş, bu yaştan sonra ancak ölümü beklerim. Bana uzanacak bir yardım eli bekliyorum. Hayatta tutunacak kimsem yok. Tedavi bile olamıyorum" diye konuştu.
Evinin kullanılmayan odasını İmmihan Kodak'a veren Suna Satılmış ise yaşlı kadının kaldığı odanın durumunun içler acısı olduğunu belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 12:41:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?