1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kahtalı işadamı anaokulu yaptırıyor

KAHTALI İŞADAMI ANAOKULU YAPTIRIYOR

Adıyaman Valiliğince başlatılan "Kendi Okulunu Yap" kampanyasına destek veren Kahtalı Hayırsever İşadamı Ramazan Aslan, ilçeye bir anaokulu yaptırıyor.

Kahtalı İşadamı tarafından yapılacak Anaokulu için Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ile iş adamı Ramazan Aslan arasında bir protokol imzalandı. Kültür Merkezi karşısında bulunan arsaya 3 derslikli anahtar teslimi anaokulu yapımı için imzalanan protokol Adıyaman Valisi Ramazan Sodan tarafından onaylandı. Mülkiyeti hazineye ait olan ve Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilen 649 metrekarelik arsa üzerine yapılacak olan anaokulunun Ağustos 2010 tarihine kadar tamamlanarak hizmete sunulması planlanıyor.

Protokolün imzalanmasının ardından açıklama yapan Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, okul öncesi eğitimin önemine vurgu yaptı. Anaokulunun çocuğun yaşamındaki ilk gerçek sosyal deneyim olduğunu belirten Açık, "İnsanların kendi gücü oranında eğitime katkı sağlamasını takdirle karşılıyoruz. Hayırsever işadamımız Ramazan Aslan'ın doğup büyüdüğü ilçesine okul yaptırmak suretiyle gösterdiği vefa örneğini takdirle karşılıyor. Kendisini kutluyorum. Kahta Kaymakamlığı olarak ilçemizde eğitime büyük önem veriyoruz. Bu

kapsamda eksikliğini duyduğumuz okulların yapımı ve diğer ihtiyaçlarımız için işadamlarımızla görüşerek onların desteğini alıyoruz. Ülkemizde eğitimin birinci basamağı olan anaokullarına son dönemde ağırlık verilmektedir. Bir inşaatın temeli ne kadar sağlam olursa o bina o kadar iyi olur, kat sayısı fazla olur. Eğitimde öyledir. Anaokuluna giden bir çocuk okul öncesi eğitimle geleceği için zemin hazırlamaya başlar. Olaylara yaklaşımı, bakış açısı farklılaşır. Okulöncesi eğitim, tüm Avrupa ülkelerinde,

hükümet programları ve yatırımların temel hedeflerini ve odak noktalarını oluşturmaktadır. Ülkemizde eğitim yaşında 4,5 milyon 3-6 yaş arası çocuk bulunmaktadır. Bu itibarla okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve uygulamada hassasiyet gösterilmesi önemlidir" dedi.

İşadamı Ramazan Aslan ise yaptığı açıklamada; "Doğup büyüdüğüm memleketim olan Kahta'ya eğitim alanında bir katkım olmasını istiyordum. Kahta'ya bir anaokulu yaptırmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 17:42:54
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 17:44:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?