1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kahta'ya anaokulu yapılıyor

Türkçe'yi ilkokulda öğrenen Ramazan Aslan, memleketi Adıyaman’a 6 derslikli ana okulu yaptırıyor.

Turizmci İşadamı Ramazan Aslan, memleketi Adıyaman’ın Kahta ilçesine anaokulu yapmak için Valilikte protokol imzaladı. Vali Ramazan Sodan, Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ve Turizmci İşadamı Ramazan Aslan birlikte okul yapımı ile ilgili protokolü imzaladı. Zemin artı bir katlı ve 6 derslikten oluşan ana okulu binasının Kültür Merkezi yakınlarına yapılacağı belirtildi.

Vali Ramazan Sodan, Ramazan Aslan'ın bir yıl önce Kahta'ya anaokulu yapmak istediği yönünde kendilerine istekte bulunduğunu belirterek, "Ramazan Aslan bize bu isteğini ilettiğinde çok memnun olmuştuk. Aradan geçen bir yıl sonunda anaokulu yapımı ile ilgili protokol imzalamak için bir araya geldik. Anaokulu yapmak istemesinden dolayı kendisine teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Turizmci İşadamı Ramazan Aslan ise, anaokulu yaptırmanın kendisi için ayrı bir heyecan olduğunu kaydederek, "Dünyada ilerleyebilmenin yegane temeli eğitimdir. Gelecek nesillere, çocukların geleceğine bir damla katkı sağlamak bana kamçı vuracaktır. Ben ilkokula gittikten sonra Türkçe'yi öğrendim. Okula başladıktan bir yıl sonra Türkçe bilen öğrenciler kadar Türkçe konuşma seviyemi geliştirebildim. Anaokulu bu konudan dolayı benim için çok önemlidir. Türkçe bilmeyen öğrencilerin ilkokulda dil sorunu yaşamamaları için anaokulu yaptırıyorum" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 14:35:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?