1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kahta'ya beyaz eşya yardımı

Tunceli Valiliği tarafından dağıtılan yardımların günlerce konuşulmasının ardından Adıyaman'ın Kahta ilçesinde de beyaz eşya ve çeşitli yardımlar dağıtıldı.

29 Mart Mahalli İdareler seçimlerinden önce Tunceli Valiliği SYD Vakfı tarafından dağıtılan beyaz eşya ve çeşitli ev eşyalarının 'Seçim yatırımı' olarak değerlendirmesi ve çok konuşulmasının ardından, Kahta ilçesinde ihtiyaç sahiplerine yardım yapıldı. Seçimlerden önce Kahta Kaymakamlığı İnsan Hakları Kurulu tarafından belirlenen kişilere ev eşyalarının yanı sıra beyaz eşya yardımı yapıldı. "Yaşlılara Saygı Haftası" kapsamında yaşlı çiftlere buzdolabı ve çeşitli ev eşyasının dağıtımına Kaymakam Çoşkun Açık, Belediye Başkanı Yusuf Turanlı ve kurul üyeleri katıldı. Beyaz eşyaların yanı sıra halı, kilim, yatak, baza, yiyecek ve giyecekten oluşan yardımlar, kamyondan indirilerek ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Bu yardımların dışında bazı yaşlı çiftlerin evlerinde ihtiyaç duyulan boyalar alınarak ileriki günlerde badana işlemleri yapılacak.

Yaşlılara yardım yapıldığı gören mahalle sakinleri, yardımların belediye tarafından yapıldığını sanarak yardım talebinde bulundu. Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, "Yaşlılara Saygı Haftası" nedeniyle daha önceden tespit ettikleri ihtiyaç sahibi yaşlılara çeşitli yardımlar yaptıklarını belirterek, yardımların İlçe İnsan Hakları Kurulu'nun kararıyla gerçekleştiğini söyledi. Coşkun Açık, "Yardımlarımız fakir ve yardıma muhtaç olan yaşlıları kapsamaktadır. Daha önceden tespit ettiğimiz yaşlılarımıza yardım yapmak istedik. Yardımlarımızda gözlediğimiz en önemli şey yaşlılarımızın en azından hayatlarının son baharında biraz daha rahat yaşayabilmeleri için temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. İhtiyaçlar arasında beyaz eşya ihtiyacı olanların ihtiyaçlarını karşıladık. Evlerinde serecekleri halısı bile olmayanların çoğuna halı ve kilim temin ettik. Mutfakta ciddi anlamda eksikliği olanlara mutfak malzemesi yardımı yaptık, set üstü ocak ve gıda paketleri yardımında bulunduk. Evi boya badana isteyenlere de boya ve
badana temininde bulunduk. Birde nakdi olarak zarf içinde para yardımında bulunduk" dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Turanlı ise Kaymakamlığın yapmış olduğu yardımların amacına uygun yapıldığını belirterek, "Bizde İnsan Hakları Kurulu'nun mütevelli heyeti olarak yapılan bu yardımları yerinde buluyor ve takdir ediyoruz. Özellikle fakir ailelerin tespit edilerek yerinde yardımların yapılması güzel bir olaydır" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 13:11:51
Güncelleme :11 Nisan 2009 Cumartesi 14:16:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?