6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Kahta'ya iki okul kazandırıldı

KAHTA'YA İKİ OKUL KAZANDIRILDI

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Kahta ilçesinde Sağlık Meslek Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi'nin de önümüzdeki yıl açılması kararının Milli Eğitim Bakanlığı'ndan çıktığını söyledi.

Ahmet Aydın, AK Parti iktidarının 2002 yılından bu yana eğitim alanında gerçekleştirdiği büyük atılımların her geçen gün artarak devam ettiğini vurgulayarak, geleceğimiz olan yarınlarımızın teminatı gençlerimizin eğitim ve öğretimi için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadığını ifade etti.

Aydın, "Bir taraftan eğitimin kalitesinin artması ile çocuklarımızın daha iyi okullarda okutulması, diğer taraftan mezunların istihdamının sağlanması ve meslek edinmesi için gayret etmekteyiz. Yetenekli öğrencilerimizin öğretmenlik mesleğine yönlendirilmesi ve öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarının, orta öğretim düzeyinde nitelikli bir kaynağa kavuşturulması amacıyla, vermiş olduğumuz yoğun gayretler neticesinde Kahta'da İMKB Lisesi binasında Anadolu Öğretmen Lisesi açılmasına karar verilmiştir.

Açılacak olan Kahta Anadolu Öğretmen Lisesi'ne, önümüzdeki öğretim yılı olan 2010-2011 öğretim yılından itibaren Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş (OGS) sınavına göre öğrenci alınacaktır. Kahta Anadolu Öğretmen Lisesi'nde yabancı dil eğitimi İngilizce yapılacak olup, eğitim araçları ve donanımıyla en modern bir şekilde öğrencilerimize hizmet verecektir. Buradan yetişecek olan öğretmen adaylarımız gelecek nesillerimize ışık tutacak ve ayrıca Kahta ilçemizin de eğitim kalitesini ve çıtasını yükselteceklerdir"

dedi.

Aydın ayrıca, "Bununla beraber yine önümüzdeki öğretim yılında Kahta Sağlık Meslek Lisesi, yeni yapılan Yavuz Selim İlköğretim Okulu bünyesinde hizmet vermeye başlayacaktır. İlk etapta, 24 hemşire ve 24 ebe öğrenci, toplam 48 sağlık elemanı yetiştirecek olan Sağlık Meslek Lisemizin hem eğitim, hem sağlık alanında ilçemize büyük faydaları olacaktır. Ayrıca, mezun öğrencilerin vasıflı birer sağlık görevlisi olarak iş bulmaları daha kolay olacağından istihdama da ciddi katkısı olacaktır. Kahta Anadolu

Öğretmen Lisesi ve Kahta Sağlık Meslek Lisesi'nin önümüzdeki yeni öğretim yılında şimdiden tüm öğrencilerimize, eğitim camiamıza ve ilçemize hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2010 Cuma 15:28:00
Güncelleme :25 Haziran 2010 Cuma 16:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?