1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kahta'ya yeni Müftülük binası

Adıyaman'ın Kahta ilçe Müftülüğü'nün yeni hizmet binası inşaatı tüm hızı ile sürüyor.

İsmet Paşa Caddesi üzerinde faaliyet gösteren İlçe Müftülüğü binasının yetersiz gelmesi üzerine yeni binası Kahta Kültür Sitesi'nin yanına yapılıyor.

Yeni binanın projesinin ilk olarak yatılı kız kuran kursu olarak planlandığı fakat Diyanet İşleri Başkanlığı teknik elemanlarının incelemeleri sonucu ek bir proje düzenlenerek projenin genişletildiği belirtildi. Yeni yapılacak müftülük hizmet binasında yatılı kız kuran kursu, hac umre bürosu, diyanet yayınları tanzim satış bürosu, hizmet içi eğitim sınıfları, çok amaçlı salon, müftülük makamı ve memur odaları gibi birimlerin yer alacağını kaydetti.

Kahta Müftüsü Burhan Barut, projenin hayata geçirilmesi için duyarlı vatandaşlardan da destek beklediklerini belirterek, "Eski Müftümüz Recai Güzel'in girişimleri sonucu çok güzel bir proje ortaya çıkartılmış. Yapının tamamlanması için elimden gelen gayreti göstereceğim. Kahta halkının da projenin tamamlanması noktasında yardımlarını esirgemeyeceğini umut ediyorum. Gelecek yardımlarla proje en kısa zamanda bitirilecek" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 15:28:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?