1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kameralı denetim kazaları önlüyor

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce 2008 yılı Ekim ayında başlatılan kameralı trafik denetimleri, meydana gelen trafik kazalarının azalmasına neden oldu.

Kameralı trafik denetiminin Adıyaman'da meydana gelen trafik kazalarını yüzde 40 oranında düşürdüğünü açıklayan Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, uygulamada kırmızı ışıkta geçme, hatalı sollama, ters yöne ve kavşaklara hızlı girme ihlallerinin önüne kısmen geçildiğini söyledi.

Uygulamanın sivil ve resmi ekiplerce yapıldığına dikkat çeken Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, yapılan denetimlerde hata yapan sürücülerin uygulama noktasının bulunduğu güzergahtan geçtikleri taktirde cezanın sürücüye, farklı bir sokak veya caddeden gittikleri taktirde araç plakasına kesildiğini kaydederek, "Plakasına yazılan cezalarda Trafik İdari Para Cezası makbuzunun not kısmına 'Kamera Kaydı Mevcuttur' ibaresi yazılmaktadır. Uygulama noktasında görüntü izlemek isteyen sürücülere anında, plakasına ceza tatbik edilen sürücülere Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne başvurmaları halinde görüntüler izletilmektedir" diye konuştu.

Uygulamanın başladığı günden bugüne kadar bin 521 sürücüye cezai işlem uygulandığına dikkat çeken Sağlam, "Bu uygulamalar vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, trafik kazalarının daha da azaltılması maksadı ile yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın bizleri ve sevdiklerini üzmemeleri için trafik kurallarına azami seviyede uymaları gerekmektedir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 19:05:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?