2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Kamu kurumlarında iş bırakma

Emek Platformu'na bağlı sendikalar, Sosyal Güvenlik Reformu Yasa Tasarısı'nı iki saatlik iş bırakma eylemiyle protesto etti.

Sosyal Güvenlik Reformu Yasa Tasarısı'nı protesto etmek için düzenlenen iki saatlik iş bırakma eylemi, Adıyaman'da bazı kurumlarda gerçekleştirildi. TEKEL barakaları ve TPAO Bölge Müdürlüğü'nde eylem yapan işçiler, davul zurna eşliğinde halay çekerek eylem yaptı. Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Hasan Basri Yüzer, hükümetin yasa tasarısına karşı tavır aldıklarını ve Emek Platformu'nun bundan sonra alacağı kararlar doğrultusunda hareket edeceklerini dile getirerek Petrol-İş Sendikası olarak genel grev çağrısı yaptıklarını vurguladı.

Köylerinden tütün teslim etmek için gelen vatandaşlar ise Tekgıda-İş Sendikası'na üye işçilerin TEKEL barakalarında iş bırakması nedeniyle saatlerce giriş kapısının önünde beklemek zorunda kaldı. TEKEL işçileri barakaların yemekhanesinde oturdu, vatandaşlar giriş kapısında bekledi. Tekgıda-İş Sendikası Bölge Sekreteri Mehmet Özdemir, tasarının geri çekilmesi için tek çarenin genel grev olduğunu savundu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 18:43:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?