1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kamu-Sen 25 Kasım'da iş bırakıyor

TÜRKİYE KAMU-SEN 25 KASIM'DA İŞ BIRAKIYOR

Türk Haber-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Mevzuat Sekreteri İsmail Karadavut, 25 Kasım tarihinde konfederasyon olarak iş bırakma eylemi yapacaklarını söyledi.

Türk Haber-Sen Genel Teşkilat Sekreteri Kasap Akkurt ile birlikte Adıyaman'a gelerek sendika başkanları ile görüşen İsmail Karadavut, basın toplantısı düzenledi.

Sendika binasında basın açıklaması yapan İsmail Karadavut, toplu görüşme sürecinin temennilerin dile getirildiği bir toplantıya döndüğünü belirtti. Görüşmeler sonucunda mutabakat metni imzalanmasının dahi anlamsız kaldığını vurgulayan Karadavut, "Türkiye Kamu-Sen'in yoğun faaliyetleri Türkiye-AB Karma istişare komitesinin toplantılarında alınan kararlar AB ilerleme raporları İLO'nun Türkiye ile ilgili olarak 2009 yılında verdiği teknik yardım kararı ve son olarak uzlaştırma kurulunu kararı ile hükümetin kaçacak yeri kalmamıştır. Gelin kamu görevlilerin toplu sözleşme ve grev hakkını uluslararası dayatmayla değil, mutabakatla, isteyerek ve istişare ederek yapın. Toplu sözleşme ve grev hakkı da uzlaştırma kurulunun kararlarına uyulması da çağdaş yönetim anlayışının bir gereği iken ayak direyerek memuru karşınıza almanın, ardından da uluslararası baskılarla düzenleme yapmaya çalışmanın hiç kimseye faydası olmayacaktı" dedi.

Bugüne kadar gösterdikleri hoş görü ve uzlaşma arzusunun sonuçsuz kaldığını kaydeden Karadavut, "Beyaz yalanlar ve boş vaatlerle yola koyulan bir kısım zevatın 2009 yılı toplu görüşmelerden ders aldıklarını umut ediyoruz. Türk memurunun iyi niyetini istismar edenlerin bilmesi gereken şey memurun sabrının sonsuz olmadığıdır. Şimdi artık haklı davamız için yola çıktık; demokratik, ekonomik, sosyal ve siyasal haklarımızı istiyoruz. Daha fazla tahammülümüz yok, bıçak kemiğe dayandı. Kamu görevlisini hafife alanlara gücümüzü göstereceğiz. Memurumuzun gelecekle ilgili endişeli bekleyişine her türlü belirsizlik ve umutsuzluğuna son vermek için başlattığımız mücadelede ellerimizi gönüllerimizi saflarımız ve seslerimizi birleştireceğiz. Sendikalı olan olmayan tüm kamu görevlilerini ve diğer sosyal kesimleri bu onur ve haysiyet mücadelemize davet ediyoruz. Kamu görevlisi 25 Kasım'ı kendisi, geleceği, eş ve çocukları, ekonomik hayatın canlanması için bir fırsat olarak görmelidir. Üzerine yamanmış her türlü olumsuzluğu söküp atmak için güç ve destek vermelidir. Kamu görevlisi himmet ve merhamet dilencisi olmadığını 25 Kasım'da gösterecektir. Kırmadan, dökmeden, incitmeden memura yakışır bir tavır ve eylem ortaya konacaktır" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE KAMU-SEN 25 KASIM'DA İŞ BIRAKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 16:49:05
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 18:35:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?