1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kamu-Sen'den '1 Mayıs' açıklaması

Türkiye Kamu-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Hacı Mehmet Sever, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Taksim'de kutlanması konusunda yaşanan karşılıklı inatlaşmaları üzüntüyle karşıladıklarını ifade etti.

Sendika binasında basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Hacı Mehmet Sever, 1 Mayıs'ın Türkiye'nin her karesinde kutlanmasının önemli olduğunu, bu kapsamda 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasının anlamlı olacağını fakat inatlaşmaları anlamsız bulduklarını dile getirdi. Sever, "Bu konunun 1 Mayıs'ın gerçek anlam ve önemini unutturacak şekilde inatlaşma noktasına taşınmasını üzüntüyle karşılıyoruz. 1 Mayıs'ın bayram havasında yaşanması gerektiğini ve yasaklarla sorunun çözüme kavuşamayacağını düşünüyoruz. Ancak siyasi irade, çalışanların beklentisinin aksine 1 Mayıs'ı resmi tatil günü ilan edeceğine sadece ismini Emek ve Dayanışma Günü olarak değiştirip sorunu çözme gayretine girdi" ifadelerini kullandı.

1 Mayıs çalışanların sorunlarının, haklarının, çalışma şartlarının durumunun tartışıldığı, çözüm önerilerinin dile getirildiği bir gün olarak kutlanması gerektiğini vurgulayan Sever, 1 Mayıs'ın olayların cereyan ettiği bir gün olmaması, bayram havası içinde kutlanması gerektiğini belirterek herkesi sağduyuya davet etti.

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 12:43:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?