1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kan bağışına yoğun ilgi

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

Adıyaman'a gelen Kızılay Kan Merkezine ait kan toplama TIR'ı vatandaşların yoğun ilgisini gördü.

Kızılay Genel Müdürlüğü tarafından '1 milyon gönüllü kan bağışçısı' kampanyası çerçevesinde Türkiye turuna çıkan Kızılay TIR'ı Adıyaman'a gelerek kan toplamaya başladı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi turuna Gaziantep'te start veren TIR'ı gören vatandaşlar kan vermek için adeta birbirleriyle yarıştı. Kanlar bağışı yapmak isteyen gönüllülerin kanları, Gaziantep'ten gelen Kızılay Kan Merkezi temsilcileri tarafından gerekli muayeneler yapıldıktan sonra uygun görülürse alınıyor.

Hükümet binası bahçesinde gönüllü vatandaşlardan kan alan kan merkezi temsilcileri Adıyaman'ın bu konuda çok duyarlı olduğunu ve buraya severek geldiklerini söyledi. Adıyaman merkezden sonra Kahta ilçesine gideceklerini söyleyen Pratisyen Hekim Ali Küçük, Adıyaman'da yüzlerce kişiden kan aldıklarını kaydetti. 10 kişilik bir ekiple Adıyaman'a geldiklerini ifade eden Küçük, kan vermek isteyen vatandaşlardan alınan şartı şöyle açıkladı; ”18-65 yaş arası 50 kilogram ve üzerinde sağlığı yerinde olan ve yeterli kan miktarına sahip bulaşıcı hastalık taşımayan kişilerin yapacağı kan bağışını kabul ediyoruz.”

Ortalama bir insanın yılda 4 kez kan bağışı yapabildiğini açıklayan Küçük, kan bağışının hayat kurtardığına dikkat çekti.

Kan bağışının faydalarını dile getiren Küçük, konuşmasını şöyle sürdürdü:

” Vücutta ani kan kaybı olduğu için kan yapan organlar daha hızlı çalışır. Bu nedenle kan bağışı yapanlar daha sağlıklı bir bünyeye sahip olur. Kan bağışı baş ağrısı gibi rahatsızlıkları giderir.”

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 12:58:01
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 14:14:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?