1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kan stokları bitmek üzere

Adıyaman Devlet Hastanesi'nde bulunan kan merkezi, hasta yoğunluğu sebebiyle kan sıkıntısı çekiyor.

Adıyaman'ın tek kan merkezi olma özelliğini taşıyan Adıyaman Devlet Hastanesi Kan Merkezi'nde kan stoklarının tükenmek üzere olduğu bildirildi.

Kan bağışının azalması ile birlikte sıkıntı yaşayan Kan Merkezi çalışanları, kan vermek isteyen duyarlı vatandaşlardan destek isterken, kan bağışının sadece belirli kişiler tarafından yapıldığını kaydettiler. Kan bağışı yapan vatandaşlar ise, tek bir kişi ile bu ihtiyacın giderilemeyeceğini ifade ederek, kurumlardan ve Sivil Toplum Kuruluşlarından toplu kan bağışı
yapmak için kampanya başlamalarını istediler.

Kan bağışının önemine değinen Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet İnan, kanın tedarik edilebilecek bir şey olmadığının altını çizdi. Bağışı yapılan kanın 42 gün içerisinde kullanılması gerekildiğine değinen İnan, kan bağışına vatandaşların ancak anons yapıldığı takdirde katıldıklarını kaydetti.

Kanın insan yaşamı için önemli olduğunu belirten Başhekim Uzm. Dr. Mehmet İnan, "Kan tedarik edilemediği gibi ilaç gibi üretilemeyen yaşam için gerekli bir sıvıdır. Kan sadece insandan alınabilir ve hayat kurtaran bir sıvıdır. Bu nedenle insanlarımızın bu gibi bağışlara ve kampanyalara destek vermeleri önemlidir. Bugün kan bağışı yapan insanın yarın o kana ihtiyaç duyabileceği unutulmamalıdır" dedi.

İnan, kan bağışında bulunmak isteyenlerin Adıyaman'ın tek kan merkezi olan Adıyaman Devlet Hastanesi Kan Merkezi'ne müracaat etmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 18:17:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?