1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kansız anjiyo başlıyor

Adıyaman Devlet Hastanesi tarafından getirilen ve bölgedeki hastanelerde olmayan tomografi cihazı hizmete açılıyor.

Japonya'dan getirtilen son teknoloji tomografi cihazı ile artık Adıyaman'da kansız anjiyo yapılabilecek. Bölgedeki devlet hastaneleri içerisinde sadece Adıyaman Devlet Hastanesi'nde bulunan cihazla anjiyo olmaktan çekinen hastalar rahatlıkla anjiyo olabilecek. Kurumu yapılan cihazın bir haftaya kadar hizmet açılması beklenirken, dışarıdan anjiyo için hasta sevklerinin yapılabileceği belirtiliyor.

Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Kaplan, bölgede bu cihaza sahip olan tek devlet hastanesi olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Cihazın sıklıkla üniversite ve eğitim hastanelerinde kullanıldığına dikkat çeken Kaplan, artık Adıyaman'da kansız anjiyonun yapılabileceğini dile getirdi.

Kaplan, " 64 kesit multislice tomografi cihazı hastanemize kuruluyor. Bu cihaz bölgemizdeki devlet hastaneleri içerisinde ilk kez hastanemize kuruluyor. Bu cihaz üst düzey bir cihaz olup dünyadakullanılan yeni bir teknolojidir. Bu cihaz ile hastalara çok kısa sürede detaylı tanı konulabiliyor. Cihaz kalp damarları dahil tüm damarları detaylı olarak değerlendirebilmektedir. Cihazımı kansız anjiyo yapabildiği için normal anjiyodan korkan hastalar rahatlıkla anjiyo olabilecektir" dedi.

Hazırlık dışında hastaların cihazda kalış süresinin 6 saniye olduğunu açıklayan Kaplan, zamandan kazanımın hastalar için avantaj olduğunu kaydederek, cihazın kurum işlemlerinin devam ettiğini ve bir haftaya kadar hizmete açılacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 12:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?