6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Kap Camii ibadete kapatıldı

Vakıflar Genel Müdürlüğü Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılacak restorasyon ve güçlendirme çalışmaları sebebiyle Adıyaman Kap Camii ibadete kapatıldı.


Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olan ve 1768 yılında yapılan Kap Camii'nin bakımsızlıktan dolayı çürümeye başlaması üzerine, restorasyon ve güçlendirme çalışmaları başladı. Restorasyon ve güçlendirme ihalesi yapılan Kap Camii'nin, yaklaşık bir yıl sürecek çalışmaların sonunda ibadete açılacağı öğrenildi.


Osmanlı dönemine ait olan ve 1768 yılında yapılan Kap Camii'nin bakımı, 1923 yılında Hacı Mehmet Ali tarafından yapıldı. O tarihten beri bakım ve onarımdan geçirilmeyen cami, duvarların çatlaması, taşların düşmesi sebebiyle tehlike arz ediyordu. Caminin aslına uygun şekilde yapılacak olan restorasyon, Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2006 yılında programa alınmış, ihale 2007 yılında gerçekleştirilmişti.


Vakıflar Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü, Kap Camii ile birlikte Adıyaman merkezde bulunan Abuzer Gaffari Türbesi, Ebubekir Hamamı ile Besni ilçesinde bulunan Ulu Camii ve Kızılcaoba Mescitleri'nin de onarımını yaptıracak. Bunun dışında yine bu yıl merkezde bulunan Ulu, Eskisaray, Yenipınar Camileri, Kahta Kemaliye Ulu Camii ve Mahmut Ensari Türbesi'nin proje ihalesinin yapıldığı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2007 Pazar 15:47:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?