1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kapı kapı dolaşıp silah topladılar

Adıyaman'da 75. Yıl Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlköğretim Okulu öğrencileri, 'Oyuncuk Silahını Getir, Kitabını Götür Kampanyası' çerçevesinde kapı kapı dolaşarak oyuncak silah topladı.

75. Yıl TOBB İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından başlatılan 'Oyuncuk Silahını Getir, Kitabını Götür Kampanyası', büyüklere örnek oldu. Okulda okuyan öğrenciler ile başlayan kampanya, mahalle sakinlerine kadar ulaştı. Öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte evleri dolaşarak velilerden çocuklarının oyuncak silahlarını teslim etmelerini istedi. Okul öğrencileri ve mahalledeki çocuklardan çok sayıda silah toplayan öğrencilerin kampanyası, büyük aşama kaydetti.

4-C Sınıfı Öğrencisi Nisanur Bilgiç, okulda yaptığı basın açıklamasında, amaçlarının çocukları şiddete karşı bilinçlendirmek olduğunu kaydederek, "Gerçeklerinden çok da farkı olmayan bu oyuncak silahları çok değerli kitaplarla değiştirerek arkadaşlarımızı şiddete karşı bilinçlendirdik. Kapı kapı dolaşarak kampanyamıza destek istedik. Silahın şiddeti nasıl büyüttüğünü, oyuncak silah ile oynayan çocukların daha çok şiddete başvurduğunu söyledik, aile içerisinde toplantı yaparak bu durumu değerlendirmelerini istedik. Bu toplantılar sonrasında ziyaret ettiğimiz ailelerden oyuncak silahları teslim etmelerini istedik" dedi.

Öğrencileri tebrik eden veliler ise bu önemli kampanyayı desteklediklerini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 13:45:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?