2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Karadutlular Derneği'nden yardım

Merkezi İstanbul'da bulunan, Adıyaman'ın Kahta İlçesi Karadut Köyü ve Mezraları Sosyal Yardımlaşma Derneği, 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında Karadut Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine giyim ve kırtasiye yardımında bulundu.

Kahta İlçesi'ne bağlı Karadut Köyü İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 350 öğrenciye giyim ve kırtasiye yardımı için tören düzenlendi. Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, AK Parti Adıyaman Milletvekili Şevket Görsoy, Ahmet Aydın yanı sıra Adıyaman eski Milletvekillerinden Mahmut Göksu, Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, Konya Karapınar İlçe Kaymakamı Osman Beyazyıldız, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Kahta ilçe Emniyet Müdürü Yusuf Saygılı, Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Karadoğan, Merkezi İstanbul'da bulunan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Nevzat Bayhan, Karadut Köyü ve Mezraları Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Karlı dernek yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kahta Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin folklor gösterileri ile bayanların sergileyeceği davul şov ziyafeti ise Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na PKK'lı teröristlerce düzenlenen hain saldırı nedeniyle iptal edildi.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, bu tür yardımların yerine ulaşmasında katkısı bulunan Karadutlular Derneğine teşekkür ederek, "Memleketinde yaşayan insanları unutmayan iş adamlarımızı yürekten kutluyorum. Onlar yatırımın en iyisini yapmış bulunuyor. Bu da insana yapılan bir yatırımdır. Karadutlu öğrenciler bu günü asla unutmayacaktır. Ellerine aldıkları kalemde emeğin karşılığı vermek için var güçleriyle çalışacaklar, bir gün onlarda yardım elini kendinden sonraki nesillere uzatacaklardır. Buna sonsuz bir inançla bakmak gerekiyor. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Törende konuşan Dernek Başkanı Mustafa Karlı, daha önce de bu tür yardımlar gerçekleştirdiklerini belirterek, "İlk defa derneğimiz 2004 yılında köy ve mezralarımızın öğrencilerine yönelik giyim ve kırtasiye yardımlarında bulundu. O tarihten buyana yardımlarımız devam etmektedir. Bu yıl da aynı şekilde yardımlarımızı gerçekleştirdik. Bundan böyle imkanlarımız el verdiğince bu tür yardımlara daha fazla önem göstereceğiz" dedi.

Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ise, ülkesinin ve memleketinin sevdalısı olan bu hayırseverlerin elbette ki Karadutlular Derneği'nin yapmış olduğu yardımların gelecek vaat eden eğitimli çocuklar için büyük bir yatırım olduğuna dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 17:05:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?