6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Karaman ailesinin dramı

KARAMAN AİLESİ YARDIM BEKLİYOR

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde ikamet eden Karaman ailesi, yıllardır yaşadıkları sıkıntılarına uzanacak bir yardım elini bekliyor.

Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan Karaman ailesinin yaşadıkları yürekleri burkuyor. İki kez ameliyat olan ve geçirdiği rahatsızlık sonucu böbreğini kaybeden Mehmet Karaman (30), ailenin tek geçim kaynağı olan at arabasını da sattığını belirterek çoğu zaman çocuklarına yedirecek ekmek bulamadığını söyledi. 2 odalı toprak evde yaşam mücadelesi veren Mehmet ve Hacire Karaman çiftinin çocukları; Ceylan (10), Gülistan (9), İbrahim (7) ve Emrah (5) babalarının yakın destekçisi olsa da kendilerinin de hasta olduğunu ifade etti.

Bunca olumsuzluklar içinde bir de 7 Bin TL'lik elektrik borçlarının bulunduğunu dile getiren baba Mehmet Karaman, bu borcu taksitlendirdikleri halde ödeyemediklerini kaydetti. Daha önce Kahta Kaymakamlığı tarafından kendisine bir miktar para yardımı yapıldığını kaydeden Karaman, bu parayı da elektrik borcuna yatırdığını söyledi.

Komşularının desteğiyle ayakta durmaya çalışan ailenin evde bulunan tüpünün de bir hafta önce Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislerin desteğiyle değiştirildiği öğrenildi.

Rahatsızlığı nedeniyle çalışamadığını söyleyen Mehmet Kahraman, "Evde yatıyorum. Böbreğimden 2-3 defa ameliyat oldum. Böbreğimi de aldılar. Lavaboya gitmekte bile zorlanıyorum. Çocuklarıma bakacak kimse yok, eşim rahatsızlanan çocuğuma hastanede refakat ediyor. 1 liram bile yok ki onların yanına gidip geleyim. Evim her zaman damlıyor. 7 Bin TL elektrik parası geldi ödeyemedim. Devlet yarısını ödedi diğeri de kaldı" dedi.

Evin en büyük kızı Ceylan Karaman da okula aç gidip, aç geldiğini ifade ederek, "Sabah okula aç gidiyorum. Harçlık alamıyorum. Sabah kahvaltı bile yapamıyorum. Evimizde hiçbir şey olmadığı için aç gidip, aç dönüyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 18:56:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?