1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Karapınar cami ibadete açıldı

KARAPINAR CAMİ, İBADETE AÇILDI

Adıyaman'ın Karapınar mahallesinde bulunan Karapınar Camisi, üç yıl süren inşaatın ardından ibadete açıldı.

Karapınar Cami Derneği'nin öncülüğünde, belediye ve hayırsever işadamlarının desteğiyle yapılan caminin açılışı gerçekleştirildi.

 Caminin açılışına Vali Yardımcısı Yakup Güney, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Müftü Mehmet Emin Avcı, Bayındırlık ve İskan Müdürü Hikmet Kaya, Karapınar Cami Dernek Başkanı Hüseyin Çoban, müftülük personeli ve mahalle sakinleri katıldı. Zemin katı Kuran Kursu ve taziye evi olan caminin 305 kişi kapasiteli olduğu öğrenildi. Abdulkerim Keleş'in Kur'an-ı Kerim okumasının ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Müftü Mehmet Emin Avcı, derneğin cami yaptırarak hayra vesile olduğunu ve çok önemli bir iş yaptığını belirterek, "Vatandaştan toplayarak cami yapımında kullanılması için köprü vazifesi görüyorlar. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Memleketimizde bu minareler bu camiler olduğu sürece ziyade olacağız" dedi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, caminin hayırlı olmasını dileyerek, "İslam dininin tapu senetleri camilerdir. Camiler İslamiyet'in göstergesidir. Buranın yapılmasına katkı sağlayanların amel defterlerine bu hayırlarının işleneceğinden şüphem yoktur" şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Yakup Güney de caminin yapımına maddi ve manevi katkı sağlayanlara teşekkür etti

KARAPINAR CAMİ, İBADETE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 17:37:03
Güncelleme :6 Ekim 2009 Salı 17:54:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?