1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kardeşi Esra'ya hayat verdi

Adıyaman'da yakalandığı lösemi hastalığı nedeniyle bir süredir tedavi gören lisesi öğrencisi Esra Özkan, kardeşinden alınan iliğin tutması sonucu hayata yeniden bağlandı.

Yaklaşık 2 yıl önce lösemi hastalığı teşhisi konulan Besni Lisesi öğrencisi ikinci sınıf öğrencisi Esra Özkan'a, kardeşi Burak'tan alınan iliğin nakil edilmesi aileyi sevince boğdu. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla nakil edilen iliğin tutması genç kızı hayata bağladı. İliğin tutmasının kendilerini oldukça mutlu ettiğini dile getiren Baba Orhan Özkan, tedavi sürecinin iyi bir şekilde sonuçlandığını belirterek, "Doktorlar Esra'nın bir aksilik olmadığı taktirde Haziran ayı içerisinde taburcu edileceğini ve tedavinin 2-3 yıl süreceğini söylediler. Kızımın yakalandığı hastalık nedeniyle zor günler geçirdik. Esra'nın bugüne kadar olan süreçteki tedavisinde bir çok kurum, kuruluş ve şahıstan maddi ve manevi destek gördük. Esra'nın yanında kalmak zorunda olduğu için çalışamıyoruz. Bundan sonraki süreçte tedavinin düzenli yapılabilmesi için maddi desteğe ihtiyacımız var. Diğer 3 çocuğumda Besni'de akrabalarımın yanında kaldığı için Antalya-Besni arasında mekik dokuyorum bu nedenle yol ve barınma masraflarını karşılamakta zorlanıyorum" dedi.

Özkan, "Bugüne kadar kendilerine destek olan başta ilçe Kaymakamı Hulusi Şahin olmak üzere tüm hemşerilerimize ve maddi manevi destek veren herkese teşekkür eder, hayırsever Besnili hemşerilerimizin bu konuya duyarsız kalmayacağına desteklerinin süreceğine inancım sonsuzdur" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 14:03:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?