7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Kargo şirketi dolandırdı iddiası

'KARGO ŞİRKETİ BENİ DOLANDIRDI' İDDİASI

Adıyaman'da bobinajcı dükkanı işleten bir şahıs anlaşmalı olduğu kargo şirketi tarafından dolandırıldığını iddia etti.

Anlaşmalı olduğu kargo şirketi tarafından dolandırıldığını ileri süren dükkan sahibi, kargo şirketine veryansın etti. Kargo şirketinin Adıyaman şubesine yanlışlığı bildirdiğini fakat kargo şirketinin hatayı kabul etmesine rağmen 'fatura kesildi yapacak bir şey yok' diyerek kendisini terslediğini söyleyen Fatih Bobinaj sahibi Fatih Karakuş, daha öncede bu ve buna benzeri ürünleri aynı kargo şirketi ile gönderip-aldığını belirterek, bundan önce daha büyük koliler için kesilen faturaların bile bu kadar yüksek olmadığını savundu.

Kargo şirketinin Adıyaman şubesinin uğraş vermesine rağmen şirket merkezinin yanlışlığı düzeltmemekte ısrarlı olduğunu söyleyen Karakuş, bazı kargo şirketlerinin zaman zaman küçük hesaplarla vatandaşları dolandırdığını ileri sürdü.

Şube müdürünün koliyi yeniden incelediğini ve şube müdürünün de yanlışlık olduğunu kabul ettiğini kaydeden Karakuş, "Bana İstanbul'dan bir koli geldi. Gönderen firmada bizde söz konusu kargo şirketi ile anlaşmalıyız. Anlaşmam gereği benim yüzde 40, gönderen şirketin ise yüzde 60 indirim anlaşması var. Şube müdürünün 15 desi olarak hesapladığı koli, bana 21 desi olarak fatura edilmiş ve merkezde görünen anlaşmam şube tarafından bir türlü görünememişti. Bana fatura indirimsiz ve kolinin iki-üç katı büyüklüğündeki kutularla eşdeğer bir biçimde kesildi. Ben anlaşmalı olduğum ve bu ürünü bana yüksek maliyetle fatura eden kargonun hem Adıyaman şubesini hem de merkezini aradım. Şube anlaşmam bulunmadığı halde kolide bir yanlışlık yapıldığını, merkez ise anlaşmam bulunmasına rağmen koliye kesilen faturanın yüksek olduğunu doğruladı. Fakat 'fatura bir kere kesildi' diyerek, yapılan yanlışı düzeltmedi" dedi.

Şube müdürünün hesaplamalarına göre en fazla 10 TL olması gereken koli ücretinin 18 TL olarak fatura edildiğini dile getiren Karakuş, bu tür küçük hesaplarla vatandaşların mağdur edildiğini sözlerine ekledi.

Ayrıca kargo şirketinin internet sitesinde bulunan gönderilen koli ücret hesaplamasının çalışmadığını da ifade eden Fatih Karakuş isimli vatandaş, "Şube Müdürü koliyi 15 desi olarak hesapladı fakat bana gelen faturada 21 desi olarak görünüyor. 40 santim genişliği, 37 santim yüksekliği, 30 santimde uzunluğu olan 6 kilogramlık bir kutunun maliyeti diğer gelen kutulara oranla çok yüksek. Bende diğer gelen ürünlerinde faturaları da mevcut. Bundan daha ağır ve büyük kutuları ben bu ücretten daha düşük

maliyete teslim aldım. Kargo şirketinin internet sitesinde desi hesaplaması yapılabiliyor fakat ücret öğrenme kısmı çalışmıyor. Normal de ücret göstermesi gerek. Site zaten buna yönelik, vatandaş gönderdiği kolinin ücretini hesaplasın diye yapılmış fakat ücret kısmında herhangi bir fiyat çıkmıyor" diye konuştu.

'KARGO ŞİRKETİ BENİ DOLANDIRDI' İDDİASI
'KARGO ŞİRKETİ BENİ DOLANDIRDI' İDDİASI
'KARGO ŞİRKETİ BENİ DOLANDIRDI' İDDİASI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 10:40:05
Güncelleme :29 Temmuz 2010 Perşembe 18:48:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?