7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Karnelerini valinin elinden aldılar

Adıyaman'da okulların yarıyıl tatiline girmesi nedeni ile Adıyaman Valisi Ramazan Sodan İMKB İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene katıldı.

Törene Vali Ramazan Sodan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Öztuncer, Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet İnan, öğretmenler, öğrenciler ile velileri katıldı. Törende, karnenin çocukların gelişim durumlarını gösteren bir belge olduğunu ve gerekli gayret gösterildiğinde her şeyin olumlu olarak değişeceğinin unutulmaması gerektiğini belirten Vali Ramazan Sodan, "Çocuklarımızın aldığı bu karneler aynı zamanda biz büyüklerin özellikle velilerimizin karneleridir. Bu nedenle karnelerden dolayı çocuklarımızı incitmemeliyiz. Onlara her konuda destek vermeliyiz. Çocuklarımıza başarılı olabileceklerini anlatalım ve buna inanmalarını sağlayalım" dedi.

Adıyaman'da 150 bin öğrenci ve 7 bin 500 öğretmenin 2 hafta sürecek bir tatile gireceklerini kaydeden Vali Sodan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Öğretmen ve öğrencilerimizin 2. yarıyıla dinlenmiş olarak ve zinde girmelerini bekliyorum. Öğretmen ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın gelişimi için gösterdiğiniz çabaların artarak devam etmesini diliyorum."

Bugünün öğrenciler ve velileri için önemli bir gün olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Öztuncer ise, "Çocuklarımızı anlayarak, onları severek ve onlara yardımcı olarak bu yarıyıl tatilini geçirmemiz gerekir. Bu dönemde alınan karneleri çocuklarımızın durumunun öğrenilmesi açısından önemsemeliyiz. Çocuklarımızın karneleri ne olursa olsun bu çocuklar bizim çocuklarımızdır ve bizim için çok değerlidirler" diye konuştu.

Karne dağıtım töreninde ayrıca İMKB İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Abdullah Karakurt, İnan Kayhan ve Ayhan Ece tarafından öğrencilere Türk Halk Müziği seçmelerinden mini bir konser dinletisi verildikten sonra Etkinlik Başarı Değerlendirme Sınavlarından 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Sıla Yılmaz, Melis Bayraktaroğlu ve Helingür Ersönmez'e Adıyaman Valisi Ramazan Sodan tarafından ödülleri verildi
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2010 Cuma 18:27:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?