6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Karpuz hasat şenliği

ADIYAMAN'DA KARPUZ HASAT ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Adıyaman'da bu yıl ilk kez düzenlenen 'Karpuz Hasat Şenliği'nde üreticilerin karpuzları yarıştı.

Atatürk Baraj Göleti kıyısında bulunan merkeze bağlı Çobandere köyünde düzenlenen 'Karpuz Hasadı Şenliği'ne büyük katılım gerçekleşti. Köylü kadınların börekler yaptığı, karpuzların kesilerek ikram edildiği şenliklerde, söylenen birbirinden güzel Türk Sanat Müziği parçaları davetlilerin hoşça vakit geçirmesine neden oldu.

Vali Ramazan Sodan, Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Başkanı Muhsin Gümüş, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Tarım Müdürü Erdal Özer, Defterdar Şefik Tongal, tarım danışmanları, köylüler ve karpuz üreticileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan şenliklerde açılış konuşmasını yapan karpuz üreticisi Mehmet Gulli Atlıhan, arazilerin Atatürk Baraj Göleti suları altında kalmasının ardından ekilebilir tarım arazilerinin azaldığını belirterek, sulu tarıma geçilmesiyle birlikte karpuz üretimine ağırlık verildiğini kaydetti.

Atlıhan, Atatürk Baraj göletinden alınan su için kullanılan elektrik enerjisinin fiyatının yüksek olduğunu ve enerji bedelinin düşürülmesi gerektiğini vurguladı.

Köyde Tarım Danışmanlığı görevi yapan Asiye Gültekin ise, 4-5 yıl önce 100-200 dönüm karpuz ekimi yapıldığını, bu yıl ise bin 200 dekar karpuz üretimi yapıldığını kaydetti.

Tarım Müdürü Erdal Özer ise, tarım danışmanlarının üstlendiği görevin çok önemli olduğunu belirterek, "Adıyaman'da 42 olan tarım danışması sayısı şuan 94'e ulaşmıştır. Köylerimizde görev yapan tarım danışmanlarımız ülkemizin tarımını şekillendiren ve yön veren kişilerdir" dedi.

Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Başkanı Muhsin Gümüş ise, Tarım Kredi Kooperatiflerinin faaliyetlerinden bahsetti.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ise, çiftçileri ürettikleri ürünler nedeniyle çiftçileri kutlayarak, "Adıyaman iklimi ve baraj bölgesi karpuz yetiştirmeye müsait bir yer. Bu güne kadar bunun yapılmamış olması bile hatadır. Sulu tarım ekonomiye katkı sağlar. Ekonomik olarak gelişen toplumlarda feraha ermiş toplumdur" dedi.

Konuşmaların ardından düzenlenen karpuz yarışmasında jüri üyeleri 13 çiftçinin ürettiği karpuzları değerlendirdi. Yapılan değerlendirme sonucunda çiftçilerden Nazım Turan birinci, Nuri Demirbay ikinci olurken, Abidin Yılmaz üçüncü oldu. Dereceye giren çiftçilere altın hediye edildi.

ADIYAMAN'DA KARPUZ HASAT ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ
ADIYAMAN'DA KARPUZ HASAT ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2010 Perşembe 15:27:00
Güncelleme :8 Temmuz 2010 Perşembe 15:36:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?