1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kasaplar kaçak etten şikayetçi

Adıyaman Kasaplar ve Besiciler Odası tarafından kaçak et kesim ve satışını engellemek ve gıdaları hijyenik ortamlarda satışa sunmak için toplantı düzenlendi.

Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Sırrı Yılmaz, Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Nuri Anıç, Gıda Kontrolörü Yunus Kutlu, Veteriner Hekimi Mehmet Eskici ve kasap esnafı katıldı. Gıda ve et sektöründe kaliteyi ve hizmeti arttırmak amacıyla yapılan toplantıda, kaçak et kesim ve satışlarının vicdani bir durum olduğu vurgulandı. Kalite ve hijyenin kazancı doğrudan etkilediği anlatılan toplantıda, Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Nuri Anıç, amaçlarının halka sağlıklı et ve et ürünleri satmak ve gelen destekleri halka yansıtmak olduğunu belirtti.

Adıyaman'da kasapların son 4 yıl içerisinde iyi gelişmeler kaydettiğini anlatan Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Sırrı Yılmaz, halkın gönül rahatlığı ile et alabileceklerini söyledi. Yılmaz, "Kasaplarımız geçmiş yıllara oranlı büyük gelişmeler kaydetmiştir. Kaçak et kesim ve satışlarında Tarım İl Müdürlüğü olarak denetimlerimiz devam etmektedir ama denetimlerimiz dışında bu iş sadece bizim görevimiz değil. Bu kontrolleri kasap esnafının da görevidir. Kaçak et kesimi ve satışı vicdani bir durumdur. Et satış mekanlarının hijyenik olması gerekmektedir.

Kasaplarımız bu hijyene uyarak gerekli kişisel bakım ve gereçleri ile birlikte tezgah başına geçeceklerdir. Kırmızı ve beyaz etlerin yan yana konulmaları zehirlenmelere yol açmaktadır. Kasaplarda sucuk üretimi ve et kesimleri izine tabidir. Sipariş üzerine sucuk ve et ürünleri üreten kasaplarımız bu ürünleri müşterilerine hemen vermeli iş yerinde sergilememelidir. Bu satışların yanı sıra et ürünleri mezbahana dan geldikleri gibi dolaplarda muhafaza edilir müşterilerin isteğine göre kesilmelidir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 15:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?