7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Kasaplara güvenin!

ADIYAMAN'DA 'TEK TIRNAKLI AT SATIŞI' TEDİRGİNLİĞİ

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde geçtiğimiz günlerde at eti satılması üzerine vatandaşların tedirgin olduğunu ve buna bağlı olarak kasaplarında satışlarının etkilendiğini vurgulayan yetkililer, 'kasaplara güvenin' mesajı verdiler.

Adıyaman Tarım İl Müdürü Erdal Özer, Kasaplar Odası Başkanı Nuri Anaç, Belediye Zabıta Müdürü Orhan Şahin, Kontrol Şube Müdürü Yunus Kutlu, Gıda Kontrolörü Mehmet Eskici basın mensuplarına yaşanan tedirginliği aza indirmek için açıklama yaptı. Kahta ilçesinde bir kasaptan toplam 67 kilogram at eti ele geçirilmesi ve bu işyerine 5 bin 600 TL para cezasının yanı sıra savcılığa suç duyurunda bulunulmasının ardından, vatandaşların kırmızı et alımında düşüş yaşanması üzerine yetkililer harekete geçti.

Vatandaşların kasaplarda et eti satılabileceği şüphesiyle kırmızı et almamaları üzerine kasaplarında satışlarında önemli oranda düşüş yaşandı.

Tarım Müdürü Erdal Özer, ekiplerin hız kesmeden denetimlerini yaptıklarını ve vatandaşların bu konuda rahat olmalarını isteyerek, gönül rahatlığıyla kırmızı et yiyebileceklerini söyledi.

Özer, "Kasaptan kırmızı et alan her vatandaş en ince detayına kadar aldığı ürünü sorgulayabilir. Bunun yanında şüpheli bir durumla karşılaşırsa bize ihbarda bulunması yeterli. Özellikle et alırken etin biraz pembe ve kırmızıya yakın olmasına dikkat edilmelidir. Tamamen siyah olan etlerin olması halinde bundan kaçınmalıdır. Adıyaman'da ki tüm kasaplarımız sürekli denetleniyor. Bu günü kadar sadece Kahta ilçesinde bir kasabımızda tek tırnaklı at eti bulundu ve ona da gereken cezai işlem yapıldı. İşyeri sahibi kendisi işyerini kapattı" dedi.

Toplantıda diğer kurum yetkilileri de yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, vatandaşın tedirgin olmaması gerektiğini vurguladı.

ADIYAMAN'DA 'TEK TIRNAKLI AT SATIŞI' TEDİRGİNLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 15:08:05
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 17:58:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?