2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Kasım Tekin'den SGK açıklaması

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adıyaman İl Müdürü Kasım Tekin, 2008 yılının SGK bakımından tarihi bir yıl olduğunu kaydederek, yıllardır beklenen kurumların birleşmesinin bu yılda gerçekleştiğini söyledi. 

2008 yılı değerlendirmesini yapan SGK Adıyaman İl Müdürü Kasım Tekin, yıllardır konuşulan ve beklenen sosyal güvenlik reformunun 2008 yılı içerisinde gerçekleştiğini ve bunun tarihi bir karar olduğunu kaydetti. 

Kasım Tekin, Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı kurumlarının SGK çatışı altında birleştiğini söyledi. 

Tekin, "SGK'nın oluşturulmasının ardından 5734 sayılı yasa ile prim borçlarının yapılandırılması başladı. Yaklaşık 3 ay bu yapılandırmayla yoğun bir şekilde uğraştık. Türkiye'de bu yapılandırma nüfusa göre en fazla Adıyaman'da gerçekleştirildi. On bin civarında sadece 3 ay içerisinde tarımda geriye dönük tescil yapıldı, bu hiçbir yerde olmadı Bu işten yüzümüzün akıyla çok rahat bir şekilde çıktık. On bin civarında ki vatandaşın 4 bine yakınını emekli ettik. Nüfus oranına göre de yapılandırma taksiratlarında Türkiye'de birinci sırada yer aldık" dedi. 

Sosyal Güvenlik Kanunu ve Genel Sağlık Sigortası kanununun Ekim ayı itibariyle yürürlüğe girdiğini belirten Tekin, "5510 sayılı Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası kanunu yürürlüğe girdi. Bu dünya çapında çok önemli bir yasadır. Yasa ile birlikte 18 yaş altında olan kişiler genel sağlık sigortası kapsamında olacak. Bu yasanın çıkmasıyla birlikte çok küçük sorunlar yaşadık ama genel anlamda geçiş sürecini çok iyi atlattık. Bu yasa ile devletin en büyük kazancı oldu. Bunun yanında her şeyi kontrol altında tutmak, tek musluktan dağıtmak ayrıca kazanç getirdi. Kontrolsüzlük en büyük zarardır. Artık her şey tek elden kontrol ediliyor" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 15:31:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?