6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Kayalık taziye evi tamamlandı

KAYALIK TAZİYE VE KÜLTÜR EVİ HİZMETE AÇILDI

Adıyaman Belediyesi'nin katkılarıyla Kayalık Mahallesi'nde mahalle sakinleri tarafından bir süre önce yapımına başlanan Kayalık Taziye ve Kültür Evi, tamamlanarak hizmete açıldı.

Mescit olarak da kullanılacak olan Kayalık Taziye ve Kültür Evi'nin açılışına Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Müftü Mehmet Emin Avcı, Mahalle Muhtarı Abuzer Ekinci ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kurdele kesiminden sonra protokol üyeleri ile katılımcılar, Taziye ve Kültür Evi'ni gezdiler.

Açılış töreninde konuşan Başkan Büyükaslan, taziye evlerinin bir kültür geleneği olduğunu belirterek,"Taziye ziyaretleri insanlarımızın acılarının paylaşıldığı çok önemli bir gelenektir. Bu mekanlar vefat edenlerin yakınlarına çeşitli imkanlar sunuyor. Şehirleşmenin arttığı günümüzde de bu tür geleneklerimize daha fazla sarılıp yaşatmalıyız. Çünkü acılar paylaşıldıkça azalır. Bu anlayışla belediye olarak şehrimizin birçok noktasında taziye evleri yaptık. Hatta taziye evleri projemizi beğenen Başbakanımız tarafından bir süre önce ödüle layık görüldük. Bu yöndeki hizmetlerimize imkanlarımız ölçüsünde devam edeceğiz. Taziye evimizin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Vefat edenlerin yakınları tarafından kabul edilen taziye geleneğinin önemine vurgu yapan Müftü Avcı ise, "Taziye vesilesiyle vatandaşlar arasında birlik ve beraberlik sağlanmaktadır. Adıyaman'da sürdürülen bu hizmetin toplum adına çok önemli olduğunu düşünüyorum. Mahalle sakinlerinin talebi üzerine müftülük olarak bu güzel mekana bir din görevlisi tayin ettik. Taziye kabulünün yanı sıra mescit olarak da kullanılacak. Binanın yapımında katkı sunan belediyeye ve emeği geçen hayırsever vatandaşlara çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin" diye konuştu.

KAYALIK TAZİYE VE KÜLTÜR EVİ HİZMETE AÇILDI
KAYALIK TAZİYE VE KÜLTÜR EVİ HİZMETE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 21:38:03
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 11:15:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?