7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Kayıp şahsın evinde kazı yapıldı

KAYIP ŞAHSIN EVİNDE KAZI YAPILDI

Adıyaman'da üç yıl önce ortadan kaybolan şahsın, ailesi tarafından kendi evine gömüldüğü yönündeki ihbar üzerine savcılık nezaretinde jandarma evin etrafında kazı yaptı.

Olay Adıyaman merkeze bağlı Karahöyük köyünde meydana geldi. Psikolojik sorunları olan ve tedavi gördüğü belirtilen Şükrü Bilgiç (65) üç yıl önce evden kahvehaneye gitmek için çıktı ve bir daha eve dönmedi. Şükrü Bilgiç'in eve dönmemesi üzerine ailesi konuyu jandarmaya bildirerek, bulunmasını istedi. Güvenlik güçleri tarafından yapılan tüm arama ve taramalara rağmen kayıp şahıs, canlı ya da ölü olarak bulunamadı.

Aradan geçen üç yılın üzerinden Cumhuriyet Savcılığı gelen bir ihbar mektubu ortalığı karıştırdı. Kayıp şahsın 'Ailesi tarafından öldürülerek, evin etrafına gömüldüğü ' yönündeki ihbar üzerine savcılık harekete geçti. Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla jandarma ekipleri Şükrü Bilgiç'in ailesini gözaltına aldı.

Aile fertleri gözaltına alındıktan sonra jandarma ekipleri savcılık nezaretinde, ihbar mektubunda belirtilen yerlerde kepçe ile kazı yaptı. Evin etrafında bulunan ve yıllar önce su olmadığı için kapatılan kuyu açılarak içersine bakıldı. Daha sonra kepçe ile tuvaletin fosseptik çukurunun bulunduğu yer kazıldı. Kazılan bölgelerde ki aramalara kokuya duyarlı özel eğitimli köpeklerde katıldı. İhbarda belirtilen yerlerde yapılan kazılarda herhangi bir bulguya rastlanılmadı. Gözaltına alınan aile bireyleri

daha sonra ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Şükrü Bilgiç'in en büyük oğlu Selman Bilgiç, babasının psikolojik rahatsızlığı olduğunu ve tedavi gördüğünü belirterek, ilaçlarını bıraktığı için hastalığının giderilemediğini söyledi.

Selman Bilgiç, "Babam kayıp olduğunda karakola müracaat ettik. O gün bugün sonuç alamadık. Psikolojik rahatsızlığı vardı. 6 ay boyunca tedavi gördü fakat ilaçlarını daha sonra bırakınca hastalığı arttı. Bizi nezarethaneye aldılar. Buraya gelmişler ve kazmışlar. Herhangi bir bulguya rastlanılmamış" dedi.

Köy Muhtarı Yusuf Döner ise, jandarmanın evin ambarına, eski kuyuya baktığını ve evin etrafında kazı yaptığını belirterek, çalışmalardan bir sonuç alınamadığını söyledi.

KAYIP ŞAHSIN EVİNDE KAZI YAPILDI
KAYIP ŞAHSIN EVİNDE KAZI YAPILDI
KAYIP ŞAHSIN EVİNDE KAZI YAPILDI
KAYIP ŞAHSIN EVİNDE KAZI YAPILDI
KAYIP ŞAHSIN EVİNDE KAZI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 15:52:04
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 22:29:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?