1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kayseri Belediye Başkanı Adıyaman'da

Adıyaman Belediyesi ile kardeş şehir protokolünü imzalamak için Adıyaman'a gelen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye, akşam yemeğinde harfane ekibi eşlik etti. 

Adıyaman Belediyesi ile kardeş şehir protokolünü imzalamak için Adıyaman'a gelen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, imza töreni sonrasında birçok etkinliğe imza attı. Akşam yemeği için Polisevi'ne gelen Özhaseki'ye birbirinden güzel eserleri seslendiren harfane ekibi unutulmaz bir gece yaşattı. 

Yemek sonrası katılanlarla sohbet eden iki belediye başkanı, katılımcılara kardeşlik mesajları verdi. İmzalanan kardeşlik protokolüne Adıyaman adına imza atmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Kayseri'nin profesyonel ticari mekanizmayı en iyi şekilde uyguladığını kaydederek, "Kayseri, sanayileşme ve modern kentleşme noktasında ülkemizin müstesna bir şehridir. Kuşkusuz bu gelişim ve modernleşme süreci kendi bağrından çıkardığı müstesna devlet adamlarıyla belirli bir noktaya gelmiştir. Kayseri ülke sanayisine ön ayak olduğu gibi siyasi arenada da önemli bir rol oynamış çok önemli isimler yetiştirmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, şehrinde kendisini kabul ettirmiş, yaptığı projeler ile birçok yerel yönetimin örnek aldığı bir isim olmuştur. Bundan sonra kardeş belediyemizin desteğini de alarak gelecek nesillere daha güzel, modern ve yaşanabilir bir kent bırakacağız" dedi. 

İmzalanan kardeş şehir protokolünden dolayı mutluluk duyduğunu belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ilin yerel yöneticileri olarak belediye başkanlarının şehrin istihdamını sağlaması gerektiğinin altını çizdi. Yerellerin pek fazla ciddiye alınmadığını savunan Özhaseki, "İllerin merkezleri toplumsal talepleri kaldırmakta güçlük çekiyor. Vatandaşlar bütün işlere belediye başkanlarını bekliyor. Bu işleri yapmak için imkanlarımız olmayabilir ama yapmak zorundayız. Belediye olarak sıkıntılar bazında sivil toplum örgütlerini isteseniz de istemeseniz de ciddiye almak zorundasınız. Sivil toplum örgütleri kentler arasında çok güçlü bir yere sahip. Türkiye genelinde 10 kadar ilin dışında kalkınma yönünde emek harcayan ilimiz yok. 81 ilin en az 30 kadarı şu an ayakta durmakta zorlanıyor. İlçe konumunda hareket ediyorlar. Kalkınan vilayetler öncelikli hedeflerini hesaba katmışlardır. Kayseri de ticaret ile kalkınıyor. Ticaret Kayseri'nin geleneğinde var. Kayseri'de yapılan kazılarda ve araştırmalarda 6 bin yıl önceki faturalara ve senetlere rastlıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hesabımızı sanayileşme ve ticaret üzerine yapacağız" şeklinde konuştu. 

Öte yandan, Polisevi'nde verilen akşam yemeği davetine Ak Parti Adıyaman milletvekili Şevket Gürsoy, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, oda başkanları, daire amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2008 Pazar 16:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?