6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

KCK operasyonu: 6 gözaltı

KCK'NIN GENÇLİK YAPISI ÇÖKERTİLDİ

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri PKK Kongre-Gel'in şehir yapılanması olan KCK'nın gençlik yapısını çökertti.

Edinilen bilgiye göre, Terörle Mücadele ekipleri PKK Kongre-Gel'in şehir yapılanması olan KCK'nın gençlik yapısına yönelik yaptığı operasyonda 5'i üniversite öğrencisi olan 6 kişiyi gözaltına aldı.

Geçtiğimiz günlerde Malatya, Elazığ ve Tunceli'de gençlik yapılanmasına yönelik yapılan operasyonların devamı niteliğindeki operasyon ile KCK'nın Adıyaman'da ki gençlik yapısı çökertildi. Gözaltına alınan tüm kişilerin başka il nüfusuna kayıtlı oldukları ve üniversite öğrencisi olmalarından dolayı Adıyaman'da bulundukları öğrenildi.

Adıyaman merkez, Kahta ve Besni ilçelerinin yanı sıra Hatay ve Adana'da şahısların evlerine eş zamanlı yapılan operasyonda gözaltına alındığı belirtildi. İsimleri açıklanmayan şahıslar ile birlikte çok sayıda örgütsel doküman, yasak yayın ve 150 gram toz esrar maddesi ele geçirildi.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan şahıslar, Malatya Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması istemiyle özel yetkili Malatya Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Adıyaman Emniyet Müdürlüğü binasından çıkartılan şahıslarla birlikte çok sayıda delil klasörü geniş güvenlik önlemleri altında oto ile Malatya'ya doğru yola çıktı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

KCK'NIN GENÇLİK YAPISI ÇÖKERTİLDİ
KCK'NIN GENÇLİK YAPISI ÇÖKERTİLDİ
KCK'NIN GENÇLİK YAPISI ÇÖKERTİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2010 Pazartesi 11:31:00
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 00:01:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?