1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kemersiz yakalananlara film izletildi

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, araçlar üzerinde yaptıkları uygulamada, emniyet kemeri takmayan sürücülere eğitim filmi izletti.

Adıyaman Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'ın da katıldığı emniyet kemeri uygulamasında, emniyet kemeri takmayan sürücüler durdurularak kısa metrajlı film izletildi. Sürücüleri emniyet kemeri takmaya teşvik etmek için başlatılan uygulamada, sürücüler kendilerine ceza kesilmemesine sevindi. Uygulamaları izleyen Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, sürücülerle sohbet ederek, emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Kısa metrajlı film izleyen sürücülere konuşan Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, amaçlarının hem vatandaşı eğitmek hem de kurallara uymalarını sağlamak olduğunu kaydederek, "Emniyet kemeri takmayan sürücülerimize etkili sürüş teknikleri ve kemer takmamanın zararlarını anlatan kısa metrajlı film izletiyoruz. Sürücüleri kemer takmaları konusunda bilgilendiriyoruz. Kemer takmamanın trafikte çok büyük olumsuz sonuçları var. Belki farkında değiliz, ama kemer takmama büyük bir risktir. Resmi rakamlarla günde 15 kişi, gayri resmi rakamlarla günde 30 kişi trafik kazasında hayatını kaybediyor. Terör ülkemizde her gün 30 kişinin canını alsaydı bu hepimizin kanını dondururdu. Trafikte günde 30 kişi hayatını kaybediyor. En büyük tedbiri almamız gereken bu konudur. Bu kurallar insanları sıkmak için konulmamıştır. Bunları önemsiz yada fantezi olarak görmeyin. Kemer bağlamak insanı hayata bağlar. Trafikte Adıyaman'ın güvenli olması, aracın etkili şekilde kullanılması ve hedefimiz yüzde 100'dür. Hedefimizi tam ortasından vuracağız ve insanları bu konuda eğiteceğiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 16:53:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet IP: 85.104.237.xxx Tarih : 29.04.2008 12:38:54

emnniyet müdürümze sevgiler saygılar calışmalarınızda başarılar dileriz