1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kendi Okulunu Yap kampanyası

Adıyaman Valiliği ve TGRT Haber Televizyonu işbirliği ile düzenlenecek 'Kendi Okulunu Yap' kampanyasıyla Adıyaman'ın eğitim konusundaki derslik, araç gereç sıkıntısı giderilecek.

'Kendi Okulunu Yap' projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren komisyon üyeleri bugün valilik toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi. Vali Ramazan Sodan başkanlığındaki komisyonda bulunan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, kampanya hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. 12 Ağustos tarihinde TGRT Haber Televizyonu'ndan üç saat canlı yayın yapılacağı ve bu programa tanınmış sanatçıların katılarak okul yapımı için bağış toplanacağı belirtildi.

Vali Ramazan Sodan eğitimin kendileri için en önemli yatırım olduğunu ve bu yönde çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Hükümet en fazla ödeneği eğitime ayırmasına rağmen Adıyaman'da eğitimin standart seviyeye kavuşması için bu ödenek miktarı yeterli olmayabiliyor. Biz de devlet vatandaş işbirliği ile eğitim seviyesinin yükselmesine ve eğitimdeki sıkıntıların giderilmesi için yeni bir kampanya başlattık.

TGRT Haber Televizyonu işbirliği ile 'Kendi Okulunu Yap' kampanyası başlatıyoruz. 12 Ağustos günü saat 22:00'den itibaren üç saat canlı yayınlanacak programla bağış toplanacak. Programda tüm Adıyamanlıların yanı sıra başka illerden de yardım yapılmasını bekliyoruz. SMS ve banka hesap numaraları açıldı. Amacımız derslik sayısını artırmak, lojman sıkıntısını gidermek, ikili eğitimden tekli eğitime geçmek ve sınıf mevcutlarını 30'ar kişilik sınıflara düşürmektir. Eğitimde daha modern ve daha güzel seviyeye gelmek istiyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, Türkiye'nin saygın basın kuruluşlarından olan TGRT Haber Televizyonu ile böyle güzel bir kampanyaya imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Adıyaman tarihinde ilk kez bu tür bir organizasyon gerçekleştirildiğini anlatan Büyükaslan, şöyle konuştu: "Biz çocuklarımızın en fazla 30'ar kişilik sınıflarda okumasını istiyoruz. Bunun için tüm halkımızın ve ülkeye mal olmuş tanınmış sanatçıların desteklerini bekliyoruz."

Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ise, devlet vatandaş işbirliği ile yürütülecek bu kampanyanın hedefine ulaşması için ön çalışmaları başlattıklarını ifade etti.
Adıyaman Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu ise, en önemli yatırımın insana yatırım olduğunu ve insana yatırım yapmanın yolunun ise eğitimden geçtiğini dile getirerek işadamları olarak insana yapılan yatırımın yanında olduklarını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 17:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?