19
Nisan
2024
Cuma
ADIYAMAN

Kenti sinekler istila etti

Sinek ve üvez istilasına uğrayan Adıyaman'da vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Belediye ekipleri üvez ve sinek istilasına karşı ilaçlama çalışmaları başlattı.

Üvez ve sinekler tarla ve bataklıklardan aşırı sıcaklıklarla birlikte Adıyaman kent merkezine akın etti. Kent merkezini istila eden üvez ve sinekler, hava kararınca ışığın olduğu yerlerde kendini gösteriyor. Sayıları milyonlarca olan sinek ve üvezler ikametler ve işyerleri başta olmak üzere, tüm ışıklı yerlere akın ediyor. Kent merkezinde bulunan işyerleri ve evlerin dışında hastanelerin içi ve girişini de istila eden sinekler vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Hastaneye giriş çıkış yapan hasta ve hasta yakınları sinek istilasından kaçarken, vatandaşlar ışıklı bölgelerden uzak durmaya çalışıyor. Vatandaşlar üvez ve sineklerin evlere girmemesi için ışıkları söndürme yöntemini seçiyor. Aşırı sıcaklıkla birlikte ortaya çıkan bu durum karşısında belediye ekipleri ilaçlama çalışmalarına başladı. İlaçlama ekipleri hastaneler başta olmak üzere, kent merkezinde ilaçlama çalışmalarını yürütüyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Erhan Özkan, " Bu üvezler, ısınmalar ve aşırı sıcaklıklardan dolayı üremeleri iki kat daha fazla oldu.

Kenar mahallelerde bulunan tarlalarda, derelerden bu üvezler şehir merkezine doğru hareket etmişlerdir. Bu üvezlerde ışığa doğru gelmektedir. Şehir merkezinde ki, ışıklardan dolayı derelerdeki üvezler şehir merkezine akın etmiş olup, Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak, Adıyaman Belediyesi olarak, şuanda yoğun bir şekilde ilaçlama çalışmalarına başladık" dedi.  

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2013 Çarşamba 14:09:38
Güncelleme :25 Haziran 2013 Salı 16:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?